Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Ο Απόστολος Τζόβας γνωστοποιεί και δηλώνει ΥΠΟ ΣΚΕΨΗ Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ

  Η παρουσία και ενασχόληση με έναν αυτοδιοικητικό θεσμό, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ολοκληρώνεται και μια νέα πορεία προδιαγράφεται. Ο δύο φορές εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Απόστολος Τζόβας, σκέπτεται να αλλάξει πολιτική ρώτα. 

Πιθανολογεί «μετακόμιση» στον πρώτο αυτοδιοικητικό βαθμό και συγκεκριμένα ενδιαφέρεταιγια τον Δήμο Δίου-Ολύμπου.

 Βρισκόμαστε περίπου ένα χρόνο πριν τις εκλογές των φορέων της αυτοδιοίκησης και ήδη οι συνδυασμοί… ανάβουν τις μηχανές. Ως είθισται, ανακοινώσεις προσχωρήσεων, αλλαγές και μετακινήσεις σε άλλους συνδυασμούς, παρουσιάσεις και δημοσιοποιήσεις σειράς έργων. Περίοδος προετοιμασίας για να έλθει το νικηφόρο αποτέλεσμα με την … ευλογία των δημοτών.

 Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και επιχειρηματίας Απόστολος Τζόβας, καταθέτει τις απόψεις του για τα κοινά, σχολιάζει την τρέχουσα κατάσταση, οραματίζεται για το Δήμο του, επεξηγεί τις προσωπικές του επιλογές.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

 Στο ερώτημα, ότι ενώ ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας,  τον χαρακτήρισε ως τον καλύτερο σύμβουλο, ο έτερος Απόστολος, ο Τζόβας «εγκαταλείπει» το θεσμό της περιφέρειας και εξετάζει την πιθανότητα μεταπήδησης στο Δήμο Δίου-Ολύμπου.  

 Απαντά: «Θεωρώ ότι ο κύκλος μου στην Περιφέρεια ολοκληρώνεται. Επειδή όμως είμαι και ενεργός πολίτης και ενδιαφέρομαι για τα κοινά, βρίσκομαι υπό σκέψη στο αν και κατά πόσο θα συνεχίσω την αυτοδιοικητική μου ενασχόληση ως υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές στο Δήμο Δίου-Ολύμπου.  Κλείνω προς το να συμμετάσχω. 

 Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για τα καλά του λόγια προς το πρόσωπό μου καθώς και την αναγνώριση του έργου μου. Κοντά στα εννέα χρόνια προσπάθησα να είμαι παραγωγικός και να συμβάλω για ότι καλύτερο δυνατό τόσο για την Πιερία, όσο και την Κεντρική Μακεδονία γενικότερα»

 Ερώτηση: Γιατί πλέον στα του Δήμου και  με ποιό ρόλο. Ως επικεφαλής συνδυασμού ή κάθοδος με συνεργασίες;

 Απάντηση: «Είναι όλα πιθανά. Σύντομα θα γνωστοποιήσω τις προθέσεις μου.»

 Ερώτηση: Κύριε Τζόβα. Παράλληλα το όνομά σας «παίζει» στην κεντρική πολιτική σκηνή, ως υποψήφιος Βουλευτής. Πως τοποθετείστε;

 Απάντηση: «Είναι αλήθεια ότι στο παρελθόν μου έγιναν προτάσεις για κάθοδο στις εκλογές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Με ευγένεια αρνήθηκα. Τουλάχιστον αυτή την περίοδο, Το ίδιο θα πράξω και τώρα εάν μου ζητηθεί, γιατί απλά αποβλέπω στην ενασχόλησή μου κατά κύριο λόγο με την τοπική αυτοδιοίκηση.»

ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

 Ερώτηση: Τι αποκομίσατε με την πολυετή παρουσία σας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τι σας χαρακτηρίζει ως σύμβουλος. Τι σας σημάδεψε. Το αποτύπωμα που αφήνετε: 

 Απάντηση: «Βίωσα μεγάλη εμπειρία και θεωρώ ότι ήταν ένα μεγάλο σχολείο για εμένα. Παρά τις λιγοστές αρμοδιότητες που δίνει ο θεσμός στον Περιφερειακό Σύμβουλο, προσπάθησα να προωθήσω και να συμβάλλω στην όσο το δυνατόν επίλυση των καίριων ζητημάτων που απασχολούν το Νομό μας. 

 Όσο στο τι με χαρακτηρίζει. Η διάθεσή μου χωρίς παρωπίδες για παραγωγικές συνεργασίες. Έτσι και μόνο επιλύονται τα ζητήματα. Στο τι με σημάδεψε. Μην τυχόν και αδικηθεί η Πιερία. Δεν κώφευα αν διαπίστωνα κάτι τέτοιο που ευτυχώς δεν προέκυψε. Το περί αποτυπώματος που μου αφήνει η πολύχρονη παρουσία στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας;Συμμετέχοντας συνεχώς στις εργασίες του οργάνου, δεν επέτρεψα στον εαυτό μου να μην έχει γνώση για όλα τα θέματα όλων των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας. Γιατί απλά ο καλά πληροφορημένος σύμβουλος είναι παραγωγικός και δικαιώνει τον ρόλο του.»

 Ερώτηση: Πως χαρακτηρίζετε τη λειτουργία και το όποιο παραγωγικό έργο στο Δήμο Δίου-Ολύμπου με τα τόσα πολλά συγκριτικά πλεονεκτικά στοιχεία. Ακολουθεί τις ανάπτυξη και τις εξελίξεις;

 Απάντηση: «Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου έχει ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα που το έχουν λίγοι Δήμοι στη χώρα μας, δηλαδή βουνό και θάλασσα σε κοντινή απόσταση. Επιπρόσθετα ο Όλυμπος που ξεπερνά τα Ελληνικά όρια, αποτελεί το σημείο αναφοράς του Δήμου μας και της Πιερίας γενικότερα. Το μυθολογικό του πλαίσιο και η μαγεία του αναμφίβολα προσδιορίζουν την οντότητα του τόπου μας και κατά συνέπεια την διεθνή μας έκφραση. 

 Είναι επιβεβλημένο και απαραίτητο να υλοποιηθούν περισσότερες πρωτοβουλίες για την ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη της περιοχής, μάλιστα άμεσα, ώστε να μην μείνουμε πίσω από τις εξελίξεις. Είναι αναγκαίο γύρω από τον Όλυμπο πρέπει να στηθεί όλο το τουριστικό προϊόν. Μαζί βέβαια και η παρολύμπια ακτογραμμή. Ας μην λησμονούμε ότι ο Όλυμπος χαρακτηρίστηκε το βουνό των θεών αλλά και των ανθρώπων καθώς και ως ο Παρθενώνας της Ελληνικής φύσης.»

ΟΡΑΜΑ-ΣΤΟΧΟΙ-ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

 Ερώτηση: Το όραμα σας για το Δήμο Δίου-Ολύμπου, οι προτεραιότητες, η στόχευση σας με ιδιαιτερότητα το τουριστικό προϊόν με το οποίο ασχολείστε επαγγελματικά. Πολλοί θεωρούν ότι ο πλούτος του Ολύμπου, των ακτών, της γενικότερης ομορφιάς της περιοχής, δεν αξιοποιήθηκαν όπως έπρεπε. Τι λέτε;

 Απάντηση: «Χρειάζονται περισσότερες υποδομές με υψηλού επιπέδου καταλύματα, πιο σύγχρονες προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες, φροντίδα όμως και στα δημοτικά διαμερίσματα, με γνώμονα την αγαστή συνεργασία όλων των φορέων για τον κοινό στόχο. 

 Επίσης ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως θρησκευτικός, ορειβατικός, αναρριχητικός, γαστρονομικός, συνεδριακός κλπ. Και βέβαια είναι επίσης σημαντική η καθαριότητα, οι ασφαλτοστρώσεις, η υδροδότηση και η άρδευση, η στήριξη της αγροτικής κοινωνίας η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Προστασία και φροντίδα των ορεινών οικισμών. 

 Και το πολύ σημαντικό. Η αξιοποίηση όλων των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

 Πετύχαμε πολλά. Μπορούμε περισσότερα.»

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ

 Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη καταθέτω την προσωπική μου άποψη για τα όσα από αβροφροσύνη ο Απόστολος Τζόβας δεν κατέθεσε. Διαπίστωσα το παράπονο του ότι δεν του έδωσαν τις ευκαιρίες για να προσφέρει περισσότερα. Ίσως και ο θεσμός των Περιφερειών δεν πριμοδοτήθηκε από την πολιτεία, από την κεντρική εξουσία όπως θα έπρεπε. Έμεινε φαίνεται στο … σχεδιασμό η περιβόητη περιφερειακή ανάπτυξη. 

                    Συνέντευξη: Περικλής Χατζηγιάννης

 

 

 

 

 

 

     

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου