Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερινης. : Με εντυπωσιακή συμμετοχή παιδιών έκλεισε ένα δημιουργικό καλοκαίρι


Χαμόγελα, χαρά, γνώσεις πρόσφεραν τα προγράμματα της φετινής διαδρομής 

Με εμφαντικούς πρωταγωνιστές περισσότερα από 200 παιδιά ηλικίας 4 έως και 8 ετών ολοκληρώθηκε στους φιλόξενους και πλήρως ανακαινισμένους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης,  η διάρκειας δύο μηνών συναρπαστική, γεμάτη ενθουσιασμό καλοκαιρινή διαδρομή δράσεων & εμπειριών.

Ειδικότερα, η προαγωγή της φιλαναγνωσίας και η  ευαισθητοποίηση των μικρών φίλων του βιβλίου συνέθεσαν την ταυτότητα των φετινών προγραμμάτων, που υλοποιήθηκαν από τη Φωτεινή Λεμονίδου, φοιτήτρια (επί πτυχίω) του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, (Α.Π.Θ.), με την εποικοδομητική – δημιουργική συνεργασία των Δημοτικών Πάρκινγκ Κατερίνης και της προέδρου της εταιρείας,  Ασημίνας Πούλιου – Περδίκη, η οποία στηρίζει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Με στόχο να τεθεί στο επίκεντρο, το επίκαιρο ζήτημα της διαφορετικότητας, οι 4 θεματικές ενότητες των διαδραστικών, εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών  εργαστηρίων διαμορφώθηκαν ως εξής: «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοιΠολιτισμικά ταξίδια στον κόσμο,  Ας γνωρίσουμε το σύμπανΑς γνωρίσουμε την παράδοση».

Επιπλέον, οι μικροί φίλοι, είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν σημαντικά και ενδιαφέροντα στοιχεία για τον πολιτισμό και την κουλτούρα διαφορετικών χωρών ανά τον κόσμο.  Επίσης, να γνωρίσουν τι περιλαμβάνει το σύμπαν και πως αυτό «νοείται», ενώ άντλησαν χρήσιμες πληροφορίες για ξεχωριστούς πλανήτες και αστέρια. Παράλληλα, μέσα από δραστηριότητες και συζήτηση, ενημερώθηκαν για τα τραγούδια, τους παραδοσιακούς χορούς, τα εδέσματα, την ενδυμασία, καθώς και τα ήθη – έθιμα πολλών περιοχών ανά την Ελλάδα.

«Διαπιστώνουμε καθημερινά ότι η αγάπη και η αναγνώριση για τη Βιβλιοθήκη μας είναι μεγάλη και συναντά και τις συντονισμένες μας προσπάθειες, για την προώθηση μέσα από τις συγκεκριμένες δημιουργικές δράσεις του παιδικού βιβλίου. Δράσεις που ανοίγουν παράθυρο στον κόσμο της γνώσης και μεταδίδουν στα παιδιά μας, ακριβώς αυτή την αγάπη για την ανάγνωση»σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος με αφορμή τη λήξη των προγραμμάτων επισκέφτηκε το χώρο της βιβλιοθήκης και συνομίλησε με τα παιδιά. Παράλληλα, εξέφρασε ευχαριστίες προς το προσωπικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης, καθώς και προς όλους τους συντελεστές των καλοκαιρινών δράσεων.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που οι γονείς ενθάρρυναν τα παιδιά τους, προκειμένου να αγκαλιάσουν τις δράσεις που υλοποιήθηκαν στο χώρο της Βιβλιοθήκης και επικεντρώθηκαν στην άμεση επαφή με το βιβλίο και τη γνώση γενικότεραΗ συμμετοχή των παιδιών μας στις δράσεις από την έναρξη του προγράμματος, ήταν εντυπωσιακή  και τους έδωσε τη δυνατότητα να απελευθερώσουν τις εκφραστικές τους δυνατότητες»επισημαίνει από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας (ΟΠΠΑΠ) Γιάννης Νταντάμης.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου