Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διοργάνωση συνεδριακού τουρισμού “CONVENTA 2022” στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας

Στη στοχευμένη διοργάνωση συνεδριακού τουρισμού στην έκθεση «CONVENTA 2022» που πραγματοποιήθηκε στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας με 100 εκθέτες από 15 χώρες συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενώνοντας τις δυνάμεις της με το Thessaloniki Convention Bureau.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον πολυποίκιλο της χαρακτήρα και την ιστορική της ταυτότητα συνιστά μια ανερχόμενη δύναμη στον θεματικό αυτό τουρισμό, καθώς ολοένα αυξάνεται η αναγνωρισιμότητα της Θεσσαλονίκης, η οποία μαζί με τις άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάστηκαν σε μία από τις πιο στοχευμένες εκθέσεις συνεδριακού τουρισμού στην Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν πάνω από 40 B2B ραντεβού με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον συνεδριακό τουρισμό και θέλουν να γνωρίσουν νέους προορισμούς για τη διοργάνωση μικρών και μεσαίων συνεδρίων και ταξιδιών κινήτρων. Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων επικεντρώθηκε σε νέους προορισμούς και στη διοργάνωση ευέλικτων συνεδρίων και συναντήσεων με μικρό αριθμό συμμετεχόντων. Η Θεσσαλονίκη αλλά και οι άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν τις υποδομές να υποστηρίξουν τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα τουριστικά προϊόντα της περιοχής, όπως τον φυσιολατρικό, περιηγητικό και πολιτιστικό τουρισμό.

«Η πόλη της Θεσσαλονίκης και οι υπόλοιποι προορισμοί της Κεντρικής Μακεδονίας ανεβαίνουν όλο και πιο ψηλά στην προτίμηση των επαγγελματιών του χώρου του συνεδριακού τουρισμού. Με τη συμμετοχή μας σε στοχευμένες εκθέσεις, πάντα σε συνεργασία με το Thessaloniki Convention Bureau, που εξειδικεύεται στον συνεδριακό τουρισμό, απευθυνόμαστε σε διοργανωτές συνεδρίων και εκδηλώσεων που αναζητούν νέους προορισμούς, προσφέροντας στους επισκέπτες αυθεντικές και βιωματικές εμπειρίες και ένα πολυποίκιλο και πολυθεματικό τουριστικό προϊόν», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου