Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Ανακοινώθηκαν τα Περιβαλλοντικά Βραβεία 2022

Δυο βραβεία απέσπασε ο Δήμος Κατερίνης

 

Χρυσό και ασημένιο βραβείο για πρακτικές και δράσεις προστασίας του Περιβάλλοντος 

 

Δύο σπουδαίες διακρίσεις για το Δήμο Κατερίνης, επιφύλαξε η συμμετοχή του στα «Environmental Awards 2022», όπου απέσπασε το Χρυσό βραβείο Κυκλικής Οικονομίας και το Ασημένιο για την εφαρμογή καλών πρακτικών προστασίας του περιβάλλοντος.

 

Η επιτροπή αξιολόγησε απολύτως θετικά μια σειρά πολιτικών προστασίας περιβάλλοντος που υλοποιεί ο Δήμος Κατερίνης, απονέμοντας το Χρυσό Βραβείο Κυκλικής Οικονομίας για τις δράσεις συλλογής ενδυμάτων και υποδημάτων σε ειδικούς κάδους, τις καλές πρακτικές ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης υλικών, την ενεργοποίηση της πλατφόρμας που επικεντρώνεται στη διαχείριση αποβλήτων όπως τηγανέλαιων και βιομάζας, το πρόγραμμα Biowaste καθώς και μια σειρά από πολιτικές που εφαρμόζει ο Δήμος και τον καθιστούν πρωτοπόρο στην συγκεκριμένη διαγωνιστική κατηγορία. 

Σημαντικό ρόλο για τη διάκριση, είχαν και οι δράσεις ευαισθητοποίησης των δημοτών για θέματα περιβάλλοντος, όπως και η συμμετοχή του Δήμου Κατερίνης, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αποβλήτων.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί ο Δήμος Κατερίνης πετυχαίνει μια ακόμη σημαντική διάκριση με την υλοποίηση πιλοτικών εφαρμογών και ολοκληρωμένων δράσεων, που αφορούν το περιβάλλον», δήλωσε ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη διάκριση του Δήμου στα Περιβαλλοντικά Βραβεία 2022. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο προσωπικό και τα στελέχη των Αντιδημαρχιών που υλοποίησαν τις δράσεις και τους Αντιδημάρχους  Δόμησης, Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, για τη χρυσή διάκριση που πέτυχε ο Δήμος μας.

Στην κατηγορία «Εφαρμογή καλών πρακτικών προστασίας περιβάλλοντος», ο Δήμος Κατερίνης απέσπασε το Ασημένιο βραβείο.

Ο φάκελος υποψηφιότητας του Δήμου περιελάμβανε το πρόγραμμα αποτύπωσης και ψηφιοποίησης του αστικού πρασίνου στην πόλη. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που ήδη υλοποιείται εστιάζει στις παραμέτρους που αφορούν στην ικανότητα ή μη της «προσαρμογής» αλλά και της «προσαρμοστικότητας» του κάθε είδους, στην εκτίμηση της υγείας και σταθερότητάς τους, καθώς και στις συνθήκες του μικροκλίματος.

Επίσης, περιελάμβανε τις δράσεις του Δήμου στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE-IP AdaptInGR που αφορά την ενίσχυση της εφαρμογής πολιτικής για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, με αναπλάσεις Κοινοχρήστων χώρων και την τεχνολογία ΙΟΤ για την ενημέρωση των περιβαλλοντικών Συνθηκών, καθώς και την εκπόνηση του ΣΒΑΚ και του ΣΔΑΕΚ

 Η τελετή Απονομής των Environmental Awards 2022θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στo Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου