Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ/ΦΥΛΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Με θλίψη και οργή παρακολουθούμε τον κατάλογο των γυναικοκτονιώνστη χώρα μας να μην έχει τέλος, με 3 νέες δολοφονίες γυναικών να προστίθενται  μέσα σε ένα 48ωρο, μετρώντας ήδη 13 θύματα μέσα στο επτάμηνο του 2022. Οι δύο πρώτες έγιναν μέσα σε μόλις ένα 24ωρο με θύματα των συζύγων μια 56χρονη γυναίκα στο Ρέθυμνο και μια 40χρονη στη Ζάκυνθο, ενώ σήμερα το πρωί μια 17χρονη κοπέλα ήταν το νέο θύμα μιας ακόμα γυναικοκτονίας από τον σύντροφο της που καταζητείται.

Για μια ακόμη φορά βλέπουμε το ίδιο έργο να επαναλαμβάνεται, με την Πολιτεία να αρνείται την νομική αναγνώριση της γυναικοκτονίας στον Π.Κ και τις αρμόδιες Αρχές να αδυνατούν να προστατέψουν ουσιαστικά τα θύματα ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας, καθώς όπως καταγγέλλεται και στην περίπτωση της Ζακύνθου η γυναίκα  είχε προβεί σε μηνύσεις για ενδοοικογενειακή βία εναντίον του γυναικοκτόνου ο οποίος είχε  συλληφθεί και  αφέθηκε ελεύθερος, ενώ την ίδια ημέρα το θύμα είχε κάνει νέα καταγγελία, μία ώρα πριν τη δολοφονία της. 

 

Φτάνει πια! Δεν θέλουμε να μετράμε άλλα θύματα  γυναικοκτονιών. 

 

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο, ούτε άλλες δικαιολογίες για να μη ληφθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα.

 

Ζητάμε:

 

➢ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ Π.Κ ως έγκλημα κατά των γυναικών λόγω του φύλου τους - όπως έγινε πρόσφατα στην Κύπρο και ήδη ισχύει σε αρκετές χώρες. Η επαναφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  -για τρίτη φορά- στη Βουλή της σχετικής τροπολογίας του,  την οποία η Κυβέρνηση αρνήθηκε να ψηφίσει τις δύο προηγούμενες, θα την φέρει για μια ακόμα φορά μπροστά στις ευθύνες της.

 

➢ την πλήρη εφαρμογή  ΟΛΩΝ των μέτρων που προβλέπει η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για τα θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

 

➢ την πλήρη στελέχωση των τμημάτων ενδοοικογενειακής βίας στα Αστυνομικά τμήματα και την εκπαίδευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων καθώς και την εξασφάλιση της λειτουργίας των δομών στήριξης των θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και τη δημιουργία νέων πλήρως στελεχωμένων, ξενώνων και συμβουλευτικών κέντρων για την παροχή νομικής και ψυχολογικής στήριξης στις γυναίκες.

 

 

Επιτέλους, να δοθεί ένα τέλος σε αυτή τη μάστιγα! Όχι άλλες γυναικοκτονίες! 

 

Οι ζωές μας μετράνε! 

 

Καμία μόνη, καμία λιγότερη!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου