Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων ενόψει των καιρικών φαινομένων που καταγράφονται στην περιοχή.

Με εντολή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας βρίσκονται σε επιφυλακή με όλο το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό, λόγω του έκτακτου καιρικού φαινομένου που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της εβδομάδαςαλλά και σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα του μηχανολογικού εξοπλισμού.

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, πάντα σε αγαστή συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας για την διευθέτηση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο του Νομού καθώς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την απομάκρυνση υδάτων από το οδικό δίκτυο, αλλά και τον αντίστοιχο μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας των τριών Δήμων της Πιερίας (Κατερίνης, Πύδνας – Κολινδρού και Δίου – Ολύμπου) στοχεύουν στην ασφαλή μετακίνηση των πολιτών καθώς και στην προστασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας αλλά και την διασφάλιση καθ’ οιονδήποτε τρόπο της ανθρώπινης ζωής.

 

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε την άμεση ετοιμότητα και ανταπόκριση όλων των Πιστοποιημένων στο Μητρώο Εθελοντών της Γ.Γ.Π.Π., Ομάδων της Πιερίας, που είναι έτοιμες να συνδράμουν επιχειρησιακά στο έργο του ευρύτερου μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας.

 

Όλοι οι κινούμενοι στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, θα πρέπει να οδηγούν με προσοχή, να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να διατηρούν ασφαλείς αποστάσεις με τα προπορευόμενα οχήματα, όπως επίσης καλό θα ήταν και να ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις των πολιτών στις απολύτως απαραίτητες και απαιτούμενες.

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας επισημαίνει και προειδοποιεί για την ιδιαίτερη ΠΡΟΣΟΧΗ που πρέπει να δίνεται από τους οδηγούς στις ιρλανδικές διαβάσεις γιατί, τα ατυχήματα και η απώλεια ζωής κατά τη διέλευση ιρλανδικών διαβάσεων είναι συχνό φαινόμενο.

 

Τι είναι όμως οι ιρλανδικές διαβάσεις; Υπάρχουν σημεία στο οδικό δίκτυο, όπου ο δρόμος διασταυρώνεται με χειμάρρους και δεν υπάρχει γέφυρα.

Για τη διευκόλυνση της τοπικής κυκλοφορίας των οχημάτων εφαρμόζεται πρόχειρη κατασκευαστική λύση (τσιμεντόστρωση). Η κατασκευή αυτή ονομάζεται ιρλανδική διάβαση.

 

Δίνουμε την απαιτούμενη προσοχή, ακόμα και όταν η ιρλανδική διάβαση δεν έχει νερά.

Δε διασχίζουμε τις ιρλανδικές διαβάσεις πεζή ή με όχημα, όταν κατακλύζονται από νερά. Υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή μας! 

 

● Δεν υπερεκτιμούμε τις δυνατότητες του οχήματός μας

● Κάνουμε λίγα χιλιόμετρα παραπάνω και φτάνουμε με ασφάλεια 

   στον προορισμό μας, επιλέγοντας μια άλλη διαδρομή.

 

 

Όλοι οι κινούμενοι στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, θα πρέπει να οδηγούν με προσοχή, να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να διατηρούν ασφαλείς αποστάσεις με τα προπορευόμενα οχήματα, όπως επίσης καλό θα ήταν και να ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις των πολιτών στις απολύτως απαραίτητες και απαιτούμενες, για να αποφευχθούν μικροατυχήματα, ενώ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 112.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, μπορείτε να συμβουλεύεστε και το επίσημο site της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας [ www.emy.gr ] και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS), το επίσημο site της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας [ www.civilprotection.gr ]στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter. Ωστόσο, για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου