Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Εντυπωσιακή η συμμετοχή των παιδιών στο καλοκαιρινό ταξίδι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερινης,

Η συναρπαστική, γεμάτη ενθουσιασμό καλοκαιρινή διαδρομή δράσεων & εμπειριών, με πρωταγωνιστές περισσότερα από 200 παιδιά ηλικίας 4 έως και 8 ετώνείναι σε εξέλιξη και θα διαρκέσει έως το τέλος Αυγούστου, στο φιλόξενο και ανακαινισμένο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης

Πιο συγκεκριμένα, όμορφες εμπειρίες και ποικίλες δράσεις, με σκοπό την προαγωγή της φιλαναγνωσίας και την ευαισθητοποίηση των μικρών φίλων του βιβλίου συνθέτουν την ταυτότητα των φετινών προγραμμάτων.Τα προγράμματα υλοποιούνται από τη Φωτεινή Λεμονίδου, φοιτήτρια (επί πτυχίω) του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, (Α.Π.Θ.), ενώ «τρέχουν» με την εποικοδομητική – δημιουργική συνεργασία των Δημοτικών Πάρκινγκ Κατερίνης και της προέδρου της εταιρείας,  ΑσημίναςΠούλιου - Περδίκη, η οποία στηρίζει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Οι 4 θεματικές ενότητες των διαδραστικών, εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών εργαστηρίωνδιαμορφώνονται ως εξής: 

Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι
Πολιτισμικά ταξίδια στον κόσμο
Ας γνωρίσουμε το σύμπαν
Ας γνωρίσουμε την παράδοση

Στόχος να τεθεί στο επίκεντρο, το επίκαιρο ζήτημα της διαφορετικότητας. Επιπλέον, οι μικροί φίλοιέχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν σημαντικά και ενδιαφέροντα στοιχεία για τον πολιτισμό και την κουλτούρα διαφορετικών χωρών ανά τον κόσμο.  Επίσης, να γνωρίσουν τι περιλαμβάνει το σύμπαν και πως αυτό «νοείται», ενώ αντλούν χρήσιμες πληροφορίες για ξεχωριστούς πλανήτες και αστέρια. 

Παράλληλα, μέσα από δραστηριότητες και συζήτηση, ενημερώνονται για τα τραγούδια, τους παραδοσιακούς χορούς, τα εδέσματα, την ενδυμασία, καθώς και τα ήθη - έθιμα πολλών περιοχών ανά την Ελλάδα. 

«Το βιβλίο και κυρίως η προώθηση του παιδικού βιβλίου, αποτελεί για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Οι δημιουργικές δράσεις της δημοτικής βιβλιοθήκης ανοίγουν παράθυρο στον κόσμο της γνώσης και μεταδίδουν στα παιδιά μας,ακριβώς αυτή την αγάπη για την ανάγνωση» σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος εξέφρασε ευχαριστίες προς το προσωπικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης και προς όλους τους συντελεστές των καλοκαιρινών δράσεων.

 

«Η συμμετοχή στις δράσεις από την έναρξη του προγράμματος, είναι εντυπωσιακή: δεκάδες παιδιά παρακολουθούν τα διαδραστικά εργαστήρια και ελευθερώνουν τις εκφραστικές τους δυνατότητες. Πραγματικά μας εκπλήσσουν καθημερινά με τη φαντασία, την σκέψη τους και εν τέλει την αγάπη τους για το βιβλίο»επισημαίνει από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας (ΟΠΠΑΠ) Γιάννης Νταντάμης.

 

 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου