Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Δήμος Κατερίνης: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την 36η Εμποροπανήγυρη


 Επίσημη έναρξη την Παρασκευή 02/09 & ώρα 20:00 στην περιοχή της Ανδρομάχης

 

Ο ριζωμένος στην συνείδηση κατοίκων και επισκεπτών αυθεντικός λαϊκός θεσμός μετά από δύο χρόνια ματαίωσης λόγω υγειονομικών συνθηκώνεπιστρέφει στην περιοχή της ΑνδρομάχηςΟ λόγος για την 36ηΕμποροπανήγυρη, η επίσημη έναρξη της οποίας, θα γίνει την Παρασκευή 02/09, στις 20:00, με την καθιερωμένη τελετή των εγκαινίων από τον Δήμαρχο ΚατερίνηςΚώστα Κουκοδήμο.

 

Η Εμποροπανήγυρη αναμένεται το χρονικό διάστημα 01 έως 07 Σεπτεμβρίου, να φιλοξενήσει δεκάδες εμπόρους, μικροπωλητές κ.α. εκθέτες, ενώ οι τοπικοί και όχι μόνο παραγωγοί θα έχουν τη δυνατότητα προβολής και ανάδειξης των  προϊόντων τους.  Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη (18192/3-6-2022), που αφορά τη διενέργεια της ετήσιας Eμποροπανήγυρηςγίνονται δεκτές εκπρόθεσμες αιτήσεις έως και την πλήρωση των θέσεων.

 

Η οργάνωση της Εμποροπανήγυρης γίνεται με τον συντονισμό των υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης, από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ανάπτυξης & ΠρογραμματισμούΔημήτρη Βαϊνά. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος: «Οι  υπηρεσίες μαςρυθμίζουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες ώστε η Εμποροπανήγυρη, ένας θεσμός που  αντέχει στο χρόνο, να είναι όχι απλά ένας σταθμός στην εμπορικήδραστηριότητα της τοπικής αγοράς, αλλά και μια διέξοδος από την καθημερινότητα των κατοίκωνΕπίσης, ένα μεγάλο λαϊκό πανηγύρι με απήχηση. Προτρέπουμε μικρούς και μεγάλους για μια βόλτα στην Εμποροπανήγυρη».

 

Έμφαση την τρέχουσα περίοδο δίνεται στις απαραίτητες εργασίες συντήρησης – επισκευών στις εγκαταστάσεις, καθαρισμού χόρτων κ.λ.π. προκειμένου στη διάρκεια των ημερών λειτουργίας της 36ης Εμποροπανήγυρηςνα υπάρξει η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση για τους εμπόρους και τους επισκέπτες.

 

Στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν και να κάνουν τις αγορές τους. Παράλληλα, θα λειτουργεί Λούνα Παρκ για τους μικρούς φίλους, ψησταριές και ζαχαροπλαστεία, όπου οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν ντόπια παραδοσιακά εδέσματα κ.α.

 

Πλούσιο πρόγραμμα μουσικών κ.α. εκδηλώσεων, θα πλαισιώνει και φέτος τη λειτουργία της Εμποροπανήγυρης προσφέροντας στιγμές ψυχαγωγίας στους επισκέπτες.

 

Στην ειδικά διαμορφωμένη μουσική σκηνή, η οποία θα τοποθετηθεί στο ψυχαγωγικό τμήμα της Εμποροπανήγυρης, θα πρωταγωνιστήσουν τοπικά μουσικά σχήματα, καθώς και δημοφιλείς ερμηνευτές της παραδοσιακής και όχι μόνο μουσικής σκηνής. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 21:00, ενώ η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Αναλυτικά το πρόγραμμα των παράλληλων μουσικών εκδηλώσεων της 36ης Εμποροπανήγυρης διαμορφώνεται ως εξής:

 

Παρασκευή 02/09Μουσική πανδαισία από τα Χάλκινα Γουμένισσας 

 

Σάββατο 03/09:  LIVE από το μουσικό σχήμα MiLaRe

 

Κυριακή 04/09: Μουσικό γλέντι με τη Γωγώ Τσαμπά

 

Δευτέρα 05/09:Θέατρο Σκιών Δημήτρη Παρασκευόπουλου «ΤΕΧΝΟΚΟΣΜΟΣ» (ώρα έναρξης στις 20:00).

 

Τρίτη 06/09: Σεργιάνι στη μουσική παράδοση (Πόντος, Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία κ.ο.κ.) με την ιδιαίτερη αισθητική του σχήματος «Γιαγκίνι». Στο τραγούδι ο Παναγιώτης Τουρνάς. Μαζί του ένα εκλεκτό επιτελείο μουσικών.  

 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου