Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

«Πρώτο Φθινόπωρο» στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Κατερίνης

Μελωδίες & συγκίνηση στο αφιέρωμα  στον Βαγγέλη Κορακάκη από την Πολυτονική Ορχήστρα 

 

Μουσικές αγαπημένες και ένα κοινό που από νωρίς είχε πάρει θέση στο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου δημιούργησαν ένα μείγμα κεφιού και συγκίνησης, στη χθεσινοβραδινή συναυλία – αφιέρωμα της Πολυτονικής Ορχήστρας Κατερίνης, στον αυθεντικό συνθέτη και στιχουργό, Βαγγέλη Κορακάκη, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την όμορφη εκδήλωση. 

Υπό τη μουσική διεύθυνση του Παναγιώτη Λυμπανοβνού, μελωδικούς - λαϊκούς ρυθμούς και αγαπημένα διαχρονικά τραγούδια, όπως: «Στη σκέψη της τρελής», «Πρώτο φθινόπωρο», «Μάνα που ζω», «Έρχονται βράδια» ερμήνευσαν επί σκηνής, οι: Κων/νος Καψάλης & Σίσσυ Πολυδώρου, συνοδεία μουσικών του Λαϊκού Συνόλου της Πολυτονικής.

Το γνώριμο και ιδιαίτερο λαϊκό ύφος του Βαγγέλη Κορακάκη που χάραξε μία πορεία με γνησιότητα και καθαρότητα στο σύγχρονο λαϊκό τραγούδι αποτυπώθηκεκαι στον επίλογο της εκδήλωσης, όπου ο δημιουργός παρέα με την Πολυτονική βρέθηκε επί σκηνής και έπαιξε – τραγούδησε ορισμένες από τις πιο γνωστές του επιτυχίες. 

Τη συναυλία προλόγισε ο ερευνητής της ελληνικής μουσικής και συγγραφέας Θανάσης Γιώγλου, ο οποίος έκανε μία συνοπτική αναφορά στη σημαντική διαδρομή του κορυφαίου δημιουργού στο λαϊκό - ρεμπέτικο τραγούδι. 

Χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε εκ μέρους του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης Γιάννης Νταντάμης, ο οποίος πρόσφερε στονδημιουργό αναμνηστικά με το έμβλημα του Δήμου Κατερίνης.  «Το ελληνικό τραγούδι είναι η ψυχή, η ρίζα μας, το DNA μας» ανέφερε εμφανώς συγκινημένος ο Βαγγέλης Κορακάκης, ο οποίος ευχαρίστησε για την «Μεγάλη Τιμή», όπως είπε: τον Δήμο Κατερίνης, την Πολυτονική και όλους τους συντελεστές της βραδιάς.

Για την ταυτότητα της συναυλίας έκανε λόγο ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Πολυτονικής Ορχήστρας, Θανάσης Κουστιάνης

Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ» του Δήμου Κατερίνης, ενώ διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη. 

Στην συναυλία παρέστησαν επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Κατερίνης Φάνης Τερζόπουλος, η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρία Τερζίδου, ο δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Χριστοφορίδης κ.α. εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου