Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Πρωτοβουλία Δήμου Κατερίνης για τους Ουκρανούς πρόσφυγες και πρόταση συνεργασίας με τον ΔΟΜ

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Κατερίνης. από τα στελέχη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, προς τους Ουκρανούς πρόσφυγες που διαμένουν στην περιοχή μας.

 

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των Ουκρανών προσφύγωνγια τη δυνατότητα που παρέχεται στους Δικαιούχους Προσωρινής Προστασίας να ενταχθούν στο πρόγραμμα “HELIOS” και να απολάβουν υπηρεσίες ένταξης. Μέλημα του Δήμου Κατερίνης είναι οι περίπου 200 Ουκρανοί πρόσφυγες, να εξασφαλίσουν στέγη και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, έως ότου διαμορφωθούν οι συνθήκες ασφαλούς επιστροφής στην δοκιμαζόμενη πατρίδα τους.

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περισσότερες από 70οικογένειες Ουκρανών προσφύγων υπολογίζεται ότιφιλοξενούνται από συγγενείς και φίλους στην Πιερία. «Ο Δήμος Κατερίνης, έχοντας την εμπειρία από τη συμμετοχή σε προγράμματα φιλοξενίας προσφύγων, αλλά και την επιθυμία να συμπαρασταθεί ουσιαστικά στους δοκιμαζόμενους από τον πόλεμο Ουκρανούς, προτίθεται σε συνεργασία με τον ΔΟΜ να υλοποιήσει αντίστοιχα προγράμματα φιλοξενίας», δήλωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος Κατερίνης για θέματα διαχείρισης προσφύγων Νίκος Κατανάς. Σύμφωνα με τον κ. Κατανά, οι συναντήσεις θα συνεχιστούν, αφού η συνεργασία Δήμου Κατερίνης και ΔΟΜ είναι σε άριστο επίπεδο.

 

Το πρόγραμμα HELIOS υλοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και τους εταίρους του με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου