Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Προσκύνημα στην Τήνο στελεχών νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους.

Κάθε χρόνο, με την ευλογία του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου, το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή για τα μέλη του, που προσφέρουν στην τοπική Εκκλησία μια λειτουργική ή ποιμαντική διακονία, όπως κατηχητές, κατηχήτριες, κατασκηνωτικά στελέχη, ιερόπαιδες και αναγνώστες. 

Της Εκπαιδευτικής και Προσκυνηματικής αυτής ιεραποδημίας προΐσταται πάντοτε ο ΣεβασμιώτατοςΜητροπολίτης κ. Γεώργιος, συνοδευόμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως. Εφέτος, το προσκύνημα πραγματοποιήθηκε 25-27 Αυγούστου.

Κατά τη διάρκεια παραμονής τους στην Ιερά Νήσο Τήνο, οι νέοι έλαβαν μέρος σε ιερές ακολουθίες και τη Θ. Λειτουργία ιερουργούντος του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Κίτρους κ. Γεωργίου. Προσκύνησαν στον Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης, καθώς και την Ιερά Μονή «Κυρίας των Αγγέλων» Κεχροβουνίου, όπου η Οσία Πελαγία οραματίστηκε την εύρεση της ιεράς Εικόνας, ιδιαίτερα εφέτος που εορτάζεται η επέτειος 200 ετών από το όραμα της Αγίας και την εύρεση της Ιεράς Εικόνας της Μεγαλόχαρης.

Οι νέοι επισκέφθησαν το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν και να ενημερωθούν για σημαντικά πολιτιστικά έργα Τηνίων Καλλιτεχνών, και πολλά άλλα αξιοθέατα του νησιού, όπως ιστορικούς οικισμούς, αξιοθέατα, εκθέσεις και μουσεία.

Τους προσκυνητές υποδέχθηκε εγκάρδια ο Πρωτοπρ. π. Γεώργιος Φανερός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, κληρικοί της Ιεράς Νήσου, καθώς και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος.









 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου