Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Έκθεση φωτογραφίας «Ίριδας» Ε.Π.Μ. Κατερίνης


Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης



Η «GALLARIA» ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ,ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

 Στον πολυχώρο αναψυχής και πολιτισμού «Gallaria» του Νέου Παντελεήμονα Πιερίας που αποτελεί τη συνέχεια του τούνελ της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής, σταθμεύει αυτές τις ημέρες η φωτογραφική ομάδα «Ίριδα» της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

 Στις παρυφές του κάστρου του Πλαταμώνα  δεσπόζει ο πύργος της «Gallaria». Σε αυτό το εμβληματικό κτίριο που αποτελεί κομμάτι της αρχιτεκτονικής του οικοδομήματος δεσπόζουν πλέον εκστατικά οι φωτογραφίες των μελών της «Ίριδας», προσδίδοντας στον καλαίσθητο πολυχώρο μια άλλη διάσταση. Στον χώρο όπου κυριαρχούν τα χρώματα και η αποτύπωση του φωτός.

 Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 7 Αυγούστου 2022.  Θα ολοκληρωθεί στο τέλος του τρέχοντα μήνα. Είναι επισκέψιμη καθημερινά από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ.

 Την έκθεση που φέρει τον τίτλο «Στιγμές ρευστότητας …» επιμελήθηκε η αρχιτέκτων και μουσειολόγος Εύα Μαμούρη.

 Με αφορμή τη νέα πρωτοβουλία της «Ίριδας» δείγμα της εξωστρέφειας με την οποία διέπονται και λειτουργούν η διοίκηση και οι φωτογράφοι του συλλόγου, η πρόεδρος της Εστίας, Στέλλα Τζιτζιλή,επισημαίνει: «Προσπαθούμε να αναδείξουμε τις δημιουργίες των μελών της «Ίριδας» σε κάθε γωνιά του Νομού και ευρύτερα. Επιλέξαμε τον πολυχώρο «Gallaria» γιατί συνδυάζει την ομορφιά του τοπίου, την ιστορική του διαδρομή και την καλαισθησία εντός του πύργου, όλα τα ιδανικά στοιχεία για μια άρτια εκθεσιακή πρωτοβουλία. 

 Η άριστη φιλοξενία από τους ιδιοκτήτες, Γεώργιο Τζόβακαι τους υιούς του Απόστολο και Μάνο, συνέβαλε στο να δημιουργήσουμε με πολύ μεράκι και αγάπη το φωτογραφικό μας εγχείρημα. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ, όπως και την κ. Μαμούρη για την επιμέλεια της έκθεσης την οποία οργάνωσε με κατάθεση ψυχής.»

 Ο επισκέπτης θα θαυμάσει τα έργα των φωτογράφων: Βαρνά ΔημήτρηΕλμαλιώτη ΓεωργίαςΙωαννίδουΣούλας, Κακαγιά ΝίκουΚόσυβα Θάνου, ΚωσταμπίτσηΑντώνη, Μεταξά Διονύση, Μυτελέτση Γιώργου, Παπαδοπούλου ΓεωργίαςΣεϊρίδου ΜένηςΣπυριδοπούλου Μαρίας, Τζημαγιώργη ΓιώργουΤζιτζιλήΣτέλλας, Τσάρδα Νίκου.

 Τι ποιό ωραίο τούτες τις ημέρες να βρίσκεσαι στη «Gallaria» και να θαυμάζεις τις φωτογραφικές δημιουργίες, να απολαμβάνεις τις προσφερόμενες υπηρεσίες αναψυχής και να ατενίζεις τον μυθικό Όλυμπο, αλλά και να αισθάνεσαι τη θαλάσσια αύρα του Θερμαϊκού. 

 











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου