Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης η ανάπλαση του νοτίου παραλιακού μετώπου της Λεπτοκαρυάς - Το έργο χρηματοδοτήθηκε με 1,5 εκατ. ευρώ


Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η ανάπλαση του νοτίου παραλιακού μετώπου της Λεπτοκαρυάς μετά την χρηματοδότηση ύψους 1.488.000 ευρώ που εξασφάλισε ο Δήμος Δίου-Ολύμπου μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το έργο θα εκτελεστεί κατά µήκος της υφιστάµενης παραθαλάσσιας οδού εντός της ζώνης παραλίας πλάτους 10μ. στο νότιο τµήµα του οικισµού της Λεπτοκαρυάς από το όριο του εγκεκριµένου σχεδίου πόλεως (µετά τις κατασκηνώσεις των Ευαγγελικών) από τον περιµετρικό δρόµο του σχεδίου πόλεως, µέχρι λίγο πριν το ρέµα Ζηλιάνας.

Περιλαμβάνει την πολυεπίπεδη ανάπλαση της υφιστάμενης αμμοχαλικοστρωμένης παραλιακής οδού με ανακατασκευή και αποκατάσταση των διαβρωμένων τμημάτων. Παράλληλα προβλέπεται η κατασκευή, στην ανατολική πλευρά προς την ακτή, πεζοδρομίου πλάτους 2,40 μ., το οποίο θα είναι επιστρωμένο με ψυχρά υλικά, όπως πλάκες πεζοδρομίου ειδικών προδιαγραφών. Στο πεζοδρόμιο θα τοποθετηθούν παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων καθώς και φωτιστικά σώματα ιστού LED. Επιμέρους δράσεις αναμένεται να υλοποιηθούν στις παρεμβάσεις αυτές, με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία και ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής.

Με την ολοκλήρωσή του θα αλλάξει το νότιο παραλιακό μέτωπο της Λεπτοκαρυάς δίνοντας στην περιοχή αξία και προοπτική.

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου ευχαριστεί θερμά τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο και την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπουργό Κώστα Σκρέκα και υφυπουργό Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος Νικόλαο Ταγαρά για την εκ νέου συνδρομή τους στην επίτευξη ενός ακόμη στόχου του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου