Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΓΕΥΜΑΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ … ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ

 Η Γαλλική έκφραση entre la poire et le fromage, δηλαδή «μεταξύ τυρού και αχλαδίου» αντικατοπτρίζει μια πραγματικότητα. Ότι σε συναντήσεις φιλικού και κατά τι ανεπίσημου χαρακτήρα συνήθως αναλύονται, εκφράζονται και αποφασίζονται σημαντικά θέματα. Την ώρα που λύνονται … οι ζώνες και οι γλώσσες. 

 Αυτό συνέβη πρόσφατα σε περιοχή της νότιας Πιερίας, στο «γεύμα των προέδρων». Απόλαυση εδεσμάτων, αρκετή κουβέντα, αναλύσεις ευρύτερου ενδιαφέροντος, αλλά και προτάσεις επί συγκεκριμένου καθώς και … επί παντός επιστητού.

 Και οι τρείς διατέλεσαν ή διατελούν στον προεδρικό θώκο, εκφράζοντας  φορείς με αναφορά τον  πολιτισμό, τη δημοσιογραφία, τον συνδικαλισμό και τον αθλητισμό.

 Ο επίτιμος πρόεδρος της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, Γρηγόρης Μιτσοκάπας, ο πρόεδρος του συλλόγου των Αποστράτων της Αστυνομίας και συντονιστής της ομάδας πρωτοβουλίας για τη συγγραφή της αθλητικής ιστορίας και της ίδρυσης αντίστοιχου μουσείου. Δημήτρης Αδαμόπουλος και ο μέχρι πρότινος και επί σειρά ετών πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, η «ψυχή» του τύπου της περιφέρειας, Γιώργος Κουκουλιάτας

 Η είδηση της συνάντησης. Η από κοινού διοργάνωση στην Πιερία εκδήλωσης που θα ευαισθητοποιήσει τους εκπροσώπους της πολιτείας σε θέματα ιστορικής μνήμης και πολιτισμικής ταυτότητας του τόπου μας. 

 Δυνατά προεδρικό τρίο. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου