- 45ml ελαιόλαδο
- 180γρ. κρεμμύδι, σε μικρούς κύβους
- 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 120γρ. καρότα, σε μικρούς κύβους
- 200γρ. πατάτα, σε μικρούς κύβους
- 3 κλωνάρια σέλινο, σε μικρούς κύβους
- 2 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας
- 400γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 1/2 -2 λίτρα ζωμό λαχανικών
- 250γρ. κοφτό μακαρονάκι
- 1/2 κουνουπίδι, σε μικρά μπουκέτα
- 200γρ. baby σπανάκι
- αλάτι-πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και τις πατάτες για 3 – 4 λεπτά μέχρι να πάρουν ανοιχτό χρώμα. Προσθέτετε το σέλινο, τον πελτέ τομάτας, τη τομάτα κονκασέ και ανακατεύετε καλά. Συνεχίζετε με τις 6 κούπες από το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζετε για 35 – 40 λεπτά.
Βήμα 2
Στη συνέχεια, ρίχνετε το κοφτό μακαρονάκι και το κουνουπίδι και συνεχίζετε ανακατεύοντας σταδιακά για 10 – 13 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτετε έξτρα ζωμό. Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε το baby
σπανάκι και αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και αρκετή τριμμένη παρμεζάνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου