Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Αιγινιακός-Ηρακλής 2-2



Ένα γεμάτο παιχνίδι έγινε στο Αιγίνιο με τον Αιγινιακό και τον Ηρακλή να μένουν ισόπαλοι 2-2. Με 9 ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσε την αναμέτρηση ο «Γηραιός» που προηγήθηκε δύο φορές!

Όλα τα είχε το ματς της Πιερίας ανάμεσα σε Αιγινιακό και Ηρακλή. Δύο αυτογκόλ, δύο κόκκινες και δύο ισοφαρίσεις των γηπεδούχων, διαμόρφωσαν το τελικό 2-2, με τον «Γηραιό» να προηγείται δύο φορές στο σκορ, αλλά οι αποβολές του Πουρτουλίδη και του Χουάντερσον του στοίχησαν και του στέρησαν την νίκη, με αποτέλεσμα πλέον να βλέπει με αρκετή δυσκολία το μέλλον στα πλέι οφ σε ότι αφορά τις ελπίδες του για διεκδίκηση της ανόδου στην Σούπερ Λίγκ.


Σε ένα μέτριο πρώτο μέρος, ο Ηρακλής εμφανίστηκε ανώτερος του Αιγινιακού, χωρίς όμως να καταφέρει να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα. Ο «Γηραιός», απείλησε στο 9' με τον Πουρτουλίδη να σουτάρει στην κίνηση έξω από την περιοχή και τον Τόλιο να σώζει. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανέβουν στον αγωνιστικό χώρο, όμως ο Ηρακλής πήρε και πάλι την πρωτοβουλία χωρίς να μπορεί όμως να μπει στην περιοχή με αξιώσεις, ενώ λίγο έλειψε στο 44' ο Αιγινιακός να κάνει το 1-0 όταν ο Ζούρκος βγήκε τετ α τετ με τον Χουάντερσον, αλλά άργησε να πλασάρει. Ότι όμως δεν κατάφερε ο Αιγινιακός σε αυτή τη φάση, το πέτυχε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ηρακλής.

Συγκεκριμένα, ο Ζούρκος θέλησε να γυρίσει στον τερματοφύλακά του, αλλά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα! Ο Τόλιος θέλησε να κοντρολάρει, η μπάλα αναπήδησε και κατέληξε στα δίχτυα του αφήνοντας απαρηγόρητο τον έμπειρο γκολκίπερ, καθώς μετά από αυτό το λάθος του ο Αιγινιακός πήγε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ με 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο άναψε από πολύ νωρίς, μιας και ο Ηρακλής έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Πουρτουλίδη στο 48'. Ο Αιγινιακός ανέβηκε όπως είναι λογικό και έψαξε την ισοφάριση, την οποία βρήκε με τον ίδιο τρόπο που σκόραρε και ο Ηρακλής, με αυτογκόλ! Συγκεκριμένα, στο 62' ο Γεωργίου σέντραρε, η μπάλα βρήκε στον Κοντεών και κατέληξε στα δίχτυα του Χουάντερσον για να γίνει το 1-1.

Ο Ηρακλής είχε όμως την απάντηση και παρ' όλο που είχε μείνει με 10 ποδοσφαιριστές, κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, όταν το 66' ο Τάι βρήκε θαυμάσια τον Τόλιο και αυτός με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Τόλιου, κάνοντας το 1-2. Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν εκ νέου στον αγωνιστικό χώρο και πίεσαν και πάλι στα υπόλοιπα λεπτά ώστε να ισοφαρίσουν και πάλι.

Τελικά αφού έχασαν μία ευκαιρία με τον Μανζάνο στο 80', τα κατάφεραν στο 87', όταν μετά από κακό σουτ του Μπελόν η μπάλα έφτασε στον Κουτσοσπύρο και αυτός με κοντινό πλασέ έκανε το 2-2 για να βάλει... φωτιά στο παιχνίδι! Αυτό γιατί, αμέσως μετά την ισοφάριση ο άσος του Αιγινιακού πήγε και κόλλησε το πρόσωπό του στον Χουάντερσον, ο οποίος τον απώθησε με το κεφάλι του με αποτέλεσμα ο Κουτσοσπύρος να πέσει στο έδαφος και ο διαιτητής να αποβάλει με απευθείας κόκκινη τον γκολκίπερ του «Γηραιού» αφήνοντας τον με 9 παίκτες! Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές της με αποτέλεσμα κάτω από τα δοκάρια να καθίσει ο Κοντεών.

Στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων ο Αιγινιακός πίεσε ανέβηκε μπροστά, έψαξε το γκολ της νίκης, όμως αυτό δεν ήρθε με αποτέλεσμα αυτό το 2-2 να αφήνει πλέον ελάχιστες πιθανότητες ανόδου τόσο στον Ηρακλή, όσο και στην ομάδα της Πιερίας.

Αιγινιακός (Γιώργος Λιόλιος): Τόλιος, Σαμαράς, Δήμου, Γιαζιτζόγλου (42' λ. τρ. Ζούρκος), Κωνσταντινίδης, Φαμπίνιο, Χατζής (50' Μανζάνο), Πέντα, Γεωργίου, Γκέσιος (57' Μπελόν), Κουτσοσπύρος.

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Τάι (77' Ζάχορα), Κοντέων, Κοντοδήμος, Πουρτουλίδης, Ιντζόγλου, Μπουκουβάλας, Σαββίδης, Ματσούκας, Τσιλιανίδης (86' Κουρδάκης), Σκόρτσα (55' Παληγεώργος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου