Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Τι προβλέπει η Goldman Sachs... για την Ελλάδα στο Μουντιάλ

Τι προβλέπει η Goldman Sachs... για την Ελλάδα στο Μουντιάλ
Οι προβλέψεις της Goldman Sachs για την Ελλάδα μπορούν να χαρακτηριστούν ευοίωνες.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει 60,6% πιθανότητες να προκριθεί στον δεύτερο γύρο, 24,6% να φτάσει στα προημιτελικά, 5,9% στα ημιτελικά και 1,8% στον τελικό.


Για τα σκορ των τριών αναμετρήσεών της, με Κολομβία, Ιαπωνία και Ακτή του Ελεφαντοστού προβλέπει ισοπαλίες (1-1). Το πιο πιθανό, σύμφωνα πάντοτε με το μοντέλο της τράπεζας, είναι η Ελλάδα να προκριθεί στον δεύτερο γύρο όπου θα αποκλειστεί από την Ουρουγουάη.

Στο Μουντιάλ του 2010 η Goldman Sachs είχε δώσει τις περισσότερες πιθανότητες (26,6%) στη Βραζιλία ότι θα κατακτήσει το τρόπαιο στη Νότια Αφρική. Η Σελεσάο ωστόσο αποκλείστηκε στα προημιτελικά. Το δεύτερο φαβορί κατά την τράπεζα, η Ισπανία, ήταν τελικά η μεγάλη νικήτρια.

Τη Βραζιλία θεωρεί πιθανότερη νικήτρια στο Μουντιάλ και το Bloomberg, το οποίο προσομοίωσε κάθε αγώνα της διοργάνωσης πάνω από 100.000 φορές. Στον τελικό η Σελεσάο θα νικήσει 1-0 την Ισπανία.

Οπως και η Goldman Sachs, το Bloomberg προβλέπει πρόκριση της Ελλάδας στον δεύτερο γύρο (πιθανότητες 52%) όπου θα αποκλειστεί από την Ιταλία. Προβάδισμα στη Γερμανία και στην Ουρουγουάη δίνει η εταιρεία ανάλυσης αθλητικών δεδομένων Opta, στηριζόμενη στην απόδοση των διεθνών παικτών στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση οι κορυφαίοι ένδεκα, ανά θέση, που θα αγωνιστούν στο Μουντιάλ είναι οι: Κουρτουά (Βέλγιο), Λαμ (Γερμανία), Γκοδίν (Ουρουγουάη), Κιελίνι (Ιταλία), Μπέινς (Αγγλία), Βιδάλ (Χιλή), Ρόις (Γερμανία), Γιάγια Τουρέ (Ακτή Ελεφαντοστού), Σουάρες (Ουρουγουάη), Μέσι (Αργεντινή), Ρονάλντο (Πορτογαλία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου