Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

OAEΔ: Προσλήψεις για 30.000 ανέργους



oaed
Ολοκληρώνονται μέσα στις επόμενες ημέρες οι προσλήψεις των 10.000 ανέργων, ηλικίας 30 έως 66 ετών, από επιχειρήσεις που επιδοτούνται για την πρόσληψή τους από τον ΟΑΕΔ. Πρόκειται για θέσεις εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης με πλήρη μισθό και ασφάλιση, με την επιχορήγηση του μισθολογικού κόστους των προσλαμβανομένων να διαρκεί ένα χρόνο και να ανέρχεται στα 450 ευρώ το μήνα για κάθε εργαζόμενο, ενώ το υπόλοιπο του ποσού θα καλύπτεται από την επιχείρηση.

Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, σήμερα οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και ήδη οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ σε όλη τη χώρα, καλούν τους ενδιαφερόμενους και προχωρούν στη «σύζευξη», όσων έχουν επιλεγεί με τις επιχειρήσεις που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την πρόσληψη τους.
Στη φάση των πληρωμών βρίσκεται και το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, για 2.000 ανέργους νέους ηλικίας έως 35 ετών, που επιδοτεί την επιχειρηματικότητα με έμφαση στην καινοτομία.
Το πρόγραμμα, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο και πρόσφατα εκδόθηκαν οι εγκριτικές αποφάσεις. Τις τελευταίες μέρες, οι υπηρεσίες του Οργανισμού καλούν τους δικαιούχους να εισπράξουν την πρώτη δόση από τις 10.000 ευρώ, που είναι το σύνολο της επιδότησης και να ξεκινήσουν την επιχείρηση τους. Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 12 μήνες και το ποσόν θα καταβληθεί σε τρείς δόσεις.
«Η υλοποίηση και των δυο αυτών προγραμμάτων θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις ερχόμενες δυο εβδομάδες», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Θοδωρής Αμπατζόγλου και πρόσθεσε ότι «η μάχη που δίνουμε για να βελτιώσουμε την κατάσταση στα μέτωπα της ανεργίας είναι καθημερινή».
Σύμφωνα με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, αμέσως μετά θα ξεκινήσει η υλοποίηση των τεσσάρων νέων προγραμμάτων επιδοτούμενης απασχόλησης και κατάρτισης για 35.500 ανέργους, ενώ ήδη είναι σε εξέλιξη προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για 49.761 ανέργους.

Ο κ. Αμπατζόγλου εκτιμά, ότι συνολικός αριθμός των ωφελουμένων, από όλες τις δράσεις, θα ανέλθει σε 119.861.
Τα προγράμματα διακοπών
Σε εξέλιξη, όμως, βρίσκονται και δυο προγράμματα ολιγοήμερων δωρεάν διακοπών για ανέργους χαμηλόμισθους και τα μέλη των οικογενειών τους.
Την προηγούμενη Παρασκευή ολοκληρώθηκε η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα των παιδικών κατασκηνώσεων.

Με το πρόγραμμα αυτό, 35.000 παιδιά ανέργων και χαμηλόμισθων εργαζομένων, θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν για 15 μέρες σε παιδικές κατασκηνώσεις, με επιδότηση του ΟΑΕΔ. Η φιλοξενία των παιδιών στις κατασκηνώσεις ξεκινά από τις 15 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου.
Ανάλογους στόχους έχει και το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού που ξεκινά την 1η Αυγούστου. Το πρόγραμμα, εξασφαλίζει δωρεάν πενθήμερες διακοπές σε 120.000 ανέργους και χαμηλόμισθους, που μετά την ολοκλήρωση της επιλογής, θα λάβουν από τον ΟΑΕΔ την «κοινωνική επιταγή» που θα καλύπτει το κόστος της διαμονής στα τουριστικά καταλύματα διαφόρων περιοχών.
Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού θα υλοποιηθεί από την 1.8.2014 έως την 30.06.2015.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τα προγράμματα αυτά «δείχνουν, ότι το κοινωνικό κράτος υπάρχει και ξαναχτίζεται σε υγιείς και στέρεες βάσεις», ο δε διοικητής του ΟΑΕΔ Θοδωρής Αμπατζόγλου επισημαίνει, ότι «εκτός από τη στήριξη που παρέχουν στις κοινωνικές ομάδες, που το έχουν ανάγκη, οι δράσεις αυτές, τονώνουν και τις τουριστικές επιχειρήσεις πολλών περιοχών».

Πηγή: newsit,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου