Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 4 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙZΟΥΝ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ....

Πολλοί πιστεύουν ότι για να κάνουμε αποτοξίνωση στο συκώτι χρειάζεται αυστηρή νηστεία και περιορισμένη κατανάλωση θερμίδων...

Το μυστικό όμως βρίσκεται σε συγκεκριμένες τροφές που μπορούμε να επιλέξουμε.
Δείτε ποιες είναι αυτές και ποια τα πολύτιμα συστατικά που περιέχουν και βοηθούν το σώμα μας να κάνει τη φυσική του αποτοξίνωση.
1. Ξηροί καρποί
Είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά και δεν περιέχουν ζάχαρη. Περιέχουν επίσης απαραίτητα λιπαρά οξέα. Τα καρύδια, συγκεκριμένα, είναι καλή πηγή L-αργινίνης και γλουταθειόνης, δύο συστατικά που αποτοξινώνουν το συκώτι και οξυγονώνουν το αίμα.
2. Γκρέιπφρουτ
Το ζουμερό εσπεριδοειδές είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, στοιχεία απαραίτητα για να καθαρίσει το συκώτι από τις τοξίνες. Επίσης, το γκρέιπφρουτ περιέχει φλαβονοειδή που βοηθούν το συκώτι να καταναλώνει το λίπος αντί να το αποθηκεύει.
3. Κρεμμύδι και σκόρδο
Οι τροφές που περιέχουν θείο απελευθερώνουν χρήσιμα μόρια που αποτοξινώνουν το συκώτι αλλά και ολόκληρο το σώμα. Το σκόρδο περιέχει αλλισίνη και σελήνιο, συστατικά που προστατεύουν το συκώτι από τη συσσώρευση τοξινών.
4. Πράσινο τσάι
Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Χάρη στις κατεχίνες που περιέχει, προλαμβάνει τη συσσώρευση του λίπους και συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του ήπατος.

Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου