Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Που θα τοποθετηθούν 2.670 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί





    Τις Υπουργικές Αποφάσεις επανατοποθέτησης δημοτικών αστυνομικών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας, υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με την αξιοποίηση των πρώην δημοτικών αστυνομικών, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ενισχύονται σημαντικά σε ανθρώπινο δυναμικό νευραλγικές υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης.

Συγκεκριμένα, 2.670 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί τοποθετούνται ως εξής:

• Στην Ελληνική Αστυνομία: 1.542

• Σε σωφρονιστικά καταστήματα: 575

• Στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων: 141

• Στις Υπηρεσίες Μετανάστευσης: 382

• Στις υπηρεσίες αντιμετώπισης του παραεμπορίου: 30

Οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί θα τοποθετηθούν οριστικά στις νέες τους υπηρεσίες μετά την έκδοση των οριστικών πινάκων κατάταξης από το ΑΣΕΠ, δηλαδή μετά την πάροδο της χρονικής περιόδου (σ.σ. ένας μήνας) δυνατότητας υποβολής αιτήσεων θεραπείας και την επεξεργασία τους από τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Μετά από την έκδοση των οριστικών πινάκων θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία επανατοποθέτησης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από τον έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), εντοπίστηκαν 156 περιπτώσεις πρώην δημοτικών αστυνομικών που έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών προκειμένου να προσληφθούν (74 συνολικά) ή προσελήφθησαν χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις (82 συνολικά).

Οι εκθέσεις του ΣΕΕΔΔ προτείνουν στις αρμόδιες δημοτικές αρχές να προβούν στην ανάκληση των εν λόγω διορισμών, ενώ έχουν κοινοποιηθεί και στις εισαγγελικές αρχές για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Μετά την υπογραφή των Υπουργικών Αποφάσεων ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε:

«Με την υπογραφή των αποφάσεων ολοκληρώνεται η διαδικασία επανατοποθέτησης των πρώην δημοτικών αστυνομικών. Με τον τρόπο αυτό ενισχύονται σημαντικά η Ελληνική Αστυνομία, αλλά και σωφρονιστικά καταστήματα, υπηρεσίες αλλοδαπών και μετανάστευσης, υπηρεσίες δίωξης του παραεμπορίου και ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός».

«Παράλληλα διαψεύδουμε στην πράξη όλους εκείνους που υποστήριζαν – για προφανείς μικροκομματικούς λόγους - ότι οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί θα απολυθούν. Το αντίθετο συμβαίνει. Αξιοποιήσαμε το πρόγραμμα κινητικότητας για την καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της Δημοτικής Αστυνομίας», πρόσθεσε.

«Από εδώ και στο εξής προχωράμε στη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας, πλήρως αποσυνδεδεμένου από ποσοτικούς στόχους, μείωση μισθού και ενδεχόμενη απόλυση. Ενός συστήματος που θα “παντρεύει” τα προσόντα των υπαλλήλων με τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης και την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου