Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

''Η ΕΥΡΩΠΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΟΚ''...

Το προβάδισμα των ευρωσκεπτικιστών στις ευρωεκλογές της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Δανίας, καθώς και τα υψηλά ποσοστά της άκρας δεξιάς στην Ουγγαρία και την Ελλάδα αποτελούν πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα...
από την οικονομική κρίση και υπαγορεύουν την επανίδρυση της Ευρώπης, λένε τώρα οι πολιτικοί αναλυτές.

“Χάσαμε την αίσθηση της χρησιμότητας της Ευρώπης”, ανέφερε στο AP ανώτερος Ευρωπαίος διπλωμάτης.

“Αυτό που χρειάζεται η Ευρώπη είναι λιγότερους μικροπρεπείς κανονισμούς”, λέει ο Klaus-Dieter Sohn, ειδικός του think tank Centre for European Policy. “Αυτό που χρειαζόμαστε επειγόντως είναι να ανοίξουμε τη συζήτηση γύρω από το τι περιμένουμε από την Ευρώπη και την επόμενη Κομισιόν”. Και πρόσθεσε ότι σε αυτά θα πρέπει να περιλαμβάνονται αμφιλεγόμενα ζητήματα, όπως η ενεργειακή πολιτική, η ελεύθερη κυκλοφορία των προϊόντων και των πολιτών και το σπιράλ της ανεργίας.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Manuel Valls τόνισε πως χρειάζεται μια στροφή της Ευρώπης. “Είμαι πεπεισμένος ότι  η Ευρώπη μπορεί να ανα-κατευθυνθεί για να στηρίξει την ανάπτυξη και την απασχόληση, κάτι που δεν έχει κάνει εδώ και χρόνια”, είπε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel δήλωσε ότι “μια πολιτική ανταγωνιστικότητας, ανάπτυξης και θέσεων εργασίας είναι η καλύτερη απάντηση”, προκειμένου η Ευρώπη να κερδίσει ξανά τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους.

Στροφή στην ανάπτυξη και την απασχόληση ζήτησαν επίσης ο Γάλλος πρόεδρος και ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Είναι επείγουσα η ανάγκη να προσδιοριστεί ξανά η ευρωπαϊκή οικοδόμηση με επίλυση των προβλημάτων της ανεργίας, είπε ο Francois Hollande. “Η Ευρώπη πρέπει να ακούσει τι συνέβη στη Γαλλία”, είπε και προειδοποίησε ότι εάν δεν αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες που να απαντούν στις προσδοκίες των πολιτών θα υπάρξουν νέα εκλογικά αποτελέσματα στη Γαλλία και αλλού κατά της Ευρώπης. “Είμαι Ευρωπαίος και θέλω να αλλάξει η Ευρώπη”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου