Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ...


Ακόμα και αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, το άγχος είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι της ζωής μας. Ανάλογα όμως με το πώς το διαχειριζόμαστε, το άγχος...
έχει μεγάλες επιπτώσεις στην υγεία μας όχι μόνο άμεσα αλλά και στα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Annals of Behavioral Medicine, αν το άγχος γίνει μέρος της καθημερινότητα μας, ο κίνδυνος για μακροχρόνια προβλήματα θα διπλασιαστεί. «Είναι πιο πιθανό να ξεχνάς πράγματα και να αποδίδεις λιγότερο σε τομείς μάθησης αν έχεις το εγκέφαλο ενός ανθρώπου που είναι 6 χρόνια μεγαλύτερος», αναφέρει ο David Almeida, διδάκτωρ του τμήματος ανθρώπινης εξέλιξης και οικογενειακών σπουδών του Penn State University.

Γι αυτό μας προτείνει 6 τρόπους για να διαχειριζόμαστε αυτό το συναίσθημα και να αποκομίσουμε μόνο τις θετικές του επιδράσεις:

Γυμνάσου

Σταμάτα να κάθεσαι στον καναπέ του σπιτιού σου και να αγχώνεσαι για την καθημερινότητα σου. Με τη γυμναστική ανεβαίνουν οι παλμοί της καρδιάς και η γλυκόζη μεταφέρεται σε όλα τα σημεία του σώματος κάτι που μας δίνει φυσική ευεξία. Δοκίμασε να ξεκινήσεις με γυμναστική μια φαινομενικά δύσκολη μέρα και θα καταλάβεις…

Προσανατολίσου στις λύσεις των προβλημάτων σου

Αν κάθεσαι και σκέφτεσαι τα προβλήματά σου δεν πρόκειται να λύσεις κανένα. Είναι προτιμότερο να γράψεις μια λίστα με αυτά και να ξεκινήσεις από τα πιο εύκολα. Λύνοντας τα θα αποκτήσεις την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να προχωρήσεις!

Γέλα ελευθέρα

Όσα προβλήματα και αν έχεις όσο απογοητευμένη κι αν νιώθεις βρες την χιουμοριστική σου πλευρά και γέλα, είτε αυτό σημαίνει να παρακολουθήσεις τηλεόραση είτε το να μιλήσεις με έναν αστείο φίλο είτε το να δεις ένα αστείο βιντεάκι στο youtube, υπάρχουν χιλιάδες! Το γέλιο απελευθερώνει ενδορφίνες οι οποίες σε οπλίζουν με χαρούμενη διάθεση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου