Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΟΓΑ: Δωρεάν διακοπές, βιβλία και εισιτήρια θεάτρου.




Τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας έτους 2014 παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ Κοκκόρης και ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Βεργίνης.

Από την Τρίτη 27 Μαΐου έως και τις 20 Ιουνίου θα μπορούν οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ να υποβάλλουν αιτήσεις στα ΚΕΠ όλης της χώρας για τα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας.



Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν συνολικά 1.153.700 άτομα, ενώ τελικά θα επωφεληθούν 584.550, που θα αναδειχθούν μετά από κλήρωση.

Ποια είναι τα προγράμματα Αγροτικής Εστίας για το 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2014

Περιλαμβάνει 6/ήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) σε τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping), τα οποία θα συμβληθούν με τον ΟΓΑ και θα περιληφθούν σε ειδικό κατάλογο. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε 115.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ασφαλισμένους οι οποίοι έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά το χρόνο υποβολής αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ. Κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Κατ'εξαίρεση θα μπορούν να συμμετέχουν χωρίς κλήρωση, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο παραπάνω πρόγραμμα, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν εξωϊδρυματικό επίδομα παραπληγίας- τετραπληγίας.

Η ισχύς του προγράμματος είναι μέχρι 3-5-2015.

Προσοχή: Φέτος οι κληρωθέντες για να λάβουν το δελτίο τους πρέπει να προβαίνουν έγκαιρα σε κράτηση δωματίου, και εν συνεχεία το κατάλυμα να τους αποστέλλει υποχρεωτικά Επιβεβαίωση Κράτησης (voucher, κλπ) για να μπορούν οι δικαιούχοι να εισέρχονται στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΓΑ, και να καταχωρούν τα στοιχεία της κράτησης, τουλάχιστον 21 ημέρες πριν την προσέλευσή τους στο κατάλυμα. Η διαδικασία είναι υποχρεωτική για την παραλαβή των Δελτίων από τα ΚΕΠ, στα οποία θα εκτυπώνεται η επωνυμία του τουριστικού καταλύματος που έκανε κράτηση ο δικαιούχος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2014

Στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, θα υλοποιηθεί το έτος 2014 και το πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού, το οποίο απευθύνεται σε 15.000 συνταξιούχους οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μέχρι και 4 απλές λούσεις σε Υδροθεραπευτήρια εντός συμβεβλημένων τουριστικών καταλυμάτων και σε εγκαταστάσεις Ιαματικών πηγών της χώρας, παράλληλα με τη διαμονή τους σε συμβεβλημένο κατάλυμα (μέχρι 6 μέρες). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι συνταξιούχοι σύζυγοι, δικαιούχοι του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας, εφόσον υποβάλουν αίτηση συμμετοχής.

Κατ'εξαίρεση θα μπορούν να συμμετέχουν χωρίς κλήρωση, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο παραπάνω πρόγραμμα, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν εξωϊδρυματικό επίδομα παραπληγίας- τετραπληγίας.

Η ισχύς του προγράμματος είναι μέχρι 31-12-2014 και οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν ατομικό Δελτίο Ιαματικού Τουρισμού.

Προσοχή: Φέτος οι κληρωθέντες για να λάβουν το δελτίο τους πρέπει να προβαίνουν έγκαιρα σε κράτηση δωματίου, και εν συνεχεία το κατάλυμα να τους αποστέλλει υποχρεωτικά Επιβεβαίωση Κράτησης (voucher, κλπ) για να μπορούν οι δικαιούχοι να εισέρχονται στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΓΑ, και να καταχωρούν τα στοιχεία της κράτησης, τουλάχιστον 21 ημέρες πριν την προσέλευσή τους στο κατάλυμα. Η διαδικασία είναι υποχρεωτική για την παραλαβή των Δελτίων από τα ΚΕΠ, στα οποία θα εκτυπώνεται η επωνυμία του τουριστικού καταλύματος που έκανε κράτηση ο δικαιούχος.

ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2014

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 50.000 δικαιούχους, συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ασφαλισμένους οι οποίοι έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη, οι οποίοι θα μπορούν να επιλέξουν μονοήμερη ή διήμερη ή τριήμερη εκδρομή μέσω συμβεβλημένων με τον Λ.Α.Ε/ΟΓΑ τουριστικών γραφείων.

Ειδικότερα, ο αριθμός δικαιούχων ανά τύπο εκδρομής ορίζεται ως εξής:

Μονοήμερες εκδρομές (επιστροφή αυθημερόν): 38.000 άτομα

Διήμερες εκδρομές (1 διανυκτέρευση): 7.000 άτομα

Τριήμερες εκδρομές (2 διανυκτερεύσεις): 5.000 άτομα

Τα τουριστικά γραφεία θα επιδοτούνται ως εξής:

Μονοήμερη εκδρομή : 22 Ευρώ/ανά άτομο

Διήμερη εκδρομή : 65 Ευρώ/ανά άτομο

Τριήμερη εκδρομή : 120 Ευρώ/ανά άτομο

Οικονομική συμμετοχή δικαιούχου :

α. Μονοήμερες εκδρομές

Δεν υπάρχει οικονομική συμμετοχή του δικαιούχου.

β. Διήμερες & Τριήμερες εκδρομές

Σε περίπτωση που η τιμή της διήμερης ή τριήμερης εκδρομής, υπερβαίνει το ποσό επιδότησης, τότε το προτεινόμενο ποσό της οικονομικής συμμετοχής του δικαιούχου από τον Λ.Α.Ε./ΟΓΑ θα είναι 10 Ευρώ/ ανά άτομο.

Σε περίπτωση που η τιμή της εκδρομής είναι μικρότερη του αθροίσματος του ποσού επιδότησης του Λ.Α.Ε./ΟΓΑ και του ποσού συμμετοχής του δικαιούχου το ποσό θα αφαιρείται από τη συμμετοχή του δικαιούχου.

Σε κάθε περίπτωση που δικαιούχος επιλέξει να συμμετάσχει σε εκδρομή μεγαλύτερης διάρκειας από εκείνη στην οποία έχει κληρωθεί τότε θα επιβαρύνεται ο ίδιος την επιπλέον διαφορά.

Κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Κατ'εξαίρεση θα μπορούν να συμμετέχουν χωρίς κλήρωση, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο παραπάνω πρόγραμμα, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους λόγω παραπληγίας-τετραπληγίας.

Η ισχύς του προγράμματος είναι μέχρι 3-5-2015 και οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν ατομικό Δελτίο Εκδρομικού Προγράμματος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ 2014

Ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.), υλοποιεί για το έτος 2014, το α΄ μέρος του προγράμματος Δωρεάν Παροχής Βιβλίων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας, σύμφωνα με το οποίο 200.000 δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν δωρεάν βιβλία από τα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ασφαλισμένους οι οποίοι θα έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ. Κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση εφ' όσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων.

Η ισχύς του προγράμματος είναι μέχρι 31-12-2014.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ 2014-2015

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 93.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ασφαλισμένους οι οποίοι θα έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ. Κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση εφ' όσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων.

Οι κληρωθέντες θα προμηθευτούν τα δελτία θεάματος από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) όλης της χώρας, προκειμένου να παρακολουθήσουν παραστάσεις των συμβεβλημένων θεατρικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων και των παιδικών σκηνών.

Η ισχύς του προγράμματος είναι μέχρι 31-5-2015 και οι κληρωθέντες θα λαμβάνουν ατομικό Δελτίο Θεάματος.

Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμα της κλήρωσης μέσω των ΚΕΠ ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ.

Παραλαβή Δελτίων

Τα Δελτία Κοινωνικού, Ιαματικού Τουρισμού και Εκδρομών θα διανεμηθούν μέσω των ΚΕΠ προσκομίζοντας αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής και αστυνομική ταυτότητα.

Οι δικαιούχοι της δωρεάν παροχής βιβλίων θα απευθύνονται στα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία - Εκδοτικούς οίκους και θα παραλαμβάνουν τα βιβλία.

Οι δικαιούχοι των εισιτηρίων θεάτρου, που θα προκύψουν μετά από κλήρωση, θα παραλαμβάνουν τα εισιτήρια από τα ΚΕΠ.

Πηγή: news247.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου