Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΟΚΤΩ ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΥΠΝΟ...

Οι υδατάνθρακες, το ψωμί, τα λαχανικά, τα φρούτα, τα μακαρόνια και το ρύζι βοηθούν τον ύπνο να είναι γρήγορος και ποιοτικός. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Μελέτες δείχνουν ότι ένα βραδινό γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες (ψωμί, λαχανικά, φρούτα, μακαρόνια, ρύζι) εξασφαλίζει γρήγορο και καλό ύπνο. Ο λόγος είναι ότι...
οι τροφές αυτές προκαλούν την έκκριση ινσουλίνης δηλαδή της ορμόνης που διαμέσου ενός σύνθετου μηχανισμού βοηθάει τον εγκέφαλο να παράγει ένα βασικό αμινοξύ, την τρυπτοφάνη, η οποία διεγείρει τη σεροτονίνη, μία ουσία που θεωρείται φυσικό χαλαρωτικό.

· Ένα ποτήρι ζεστό ή χλιαρό γάλα είναι επίσης ότι καλύτερο πριν από την νυχτερινή κατάκλιση

·Επιπλέον, προσπαθήστε να περιορίσετε τα ροφήματα και τα τρόφιμα που περιέχουν καφεΐνη τις βραδινές ώρες.

·Επίσης, επιβαρυντικά για τον ύπνο θεωρούνται τα φαγητά που περιέχουν πολλά μπαχαρικά.  Φαγητά με βασικό συστατικό το σκόρδο, οι κόκκινες πιπεριές κτλ, σε πολλούς ανθρώπους προκαλούν καούρες στο στομάχι, ενώ δυσχεραίνεται η διαδικασία της πέψης.

·Τα σνακ που περιέχουν υδατάνθρακες, όπως οι φρυγανιές, οι φρουτοσαλάτες και οι  μαρμελάδες, διεγείρουν την απελευθέρωση της σεροτονίνης, χημικής ουσίας που σας βοηθάει να αποκοιμηθείτε.

·Αντίστοιχα, τα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β (π.χ. τρόφιμα ολικής αλέσεως) συμμετέχουν στη χαλάρωση του νευρικού συστήματος, και έμμεσα βοηθούν στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου.  Άλλα τρόφιμα που συμβάλλουν είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, και τα μυρωδικά όπως ο άνηθος και ο βασιλικός.

Διαβάστε περισσότερα στο life2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου