Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Τέλος η Λευκή Εβδομάδα για τους μαθητές - Ποιες αργίες κόβονται




Πριν αρχίσει τελειώνει κιόλας η Λευκή Εβδομάδα για τους μαθητές, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε το 2015 θα θεσπιστεί, όπως όλα δείχνουν, η πολυσυζητημένη εβδομάδα!

Η ολιγοήμερη διακοπή των μαθημάτων στα σχολεία την περίοδο της Καθαράς Δευτέρας, προκειμένου να μπορέσουν οι οικογένειες να εκδράμουν και να τονωθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις θα μείνει τελικά εκτός σχεδιασμού για το ερχόμενο έτος, καθώς «δεν βγαίνει» το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, η καθιέρωση του θεσμού «spring break», που εφαρμόζεται στο εξωτερικό και προτάθηκε να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα από τους ξενοδόχους και από το υπουργείο Τουρισμού, δεν περιέχεται στο σχέδιο για την έναρξη και λήξη του επόμενου σχολικού έτους, που επεξεργάζεται το υπουργείο και θα ανακοινώσει σε λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με το σχέδιο (το οποίο πάντως υπάρχει περίπτωση να τροποποιηθεί ελαφρώς μέχρι την ανακοίνωσή του) «κόβονται» από το ερχόμενο σχολικό έτος οι αργίες του Αη Γιαννιού (7 Ιανουαρίου) και των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου) ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν μια εβδομάδα νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι για το σχολικό έτος 2014-15 οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα νηπιαγωγεία, καθώς και η διδασκαλία των μαθημάτων για τα δημοτικά, γυμνάσια, γενικά και επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αρχίζει στις 8 Σεπτεμβρίου 2014.

Δίνεται επίσης, η δυνατότητα να παραταθεί το χρονικό διάστημα διενέργειας των εξετάσεων της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου για τα Γυμνάσια, γενικά και επαγγελματικά Λύκεια με απόφαση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Οι διακοπές των Χριστουγέννων για τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, γενικά και επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, θα διαρκέσουν από τις 24 Δεκεμβρίου 2014 μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2015.

Για το σχολικό έτος 2014-15, η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών την 30η Ιανουαρίου 2015, δεν αποτελεί ημέρα αργίας για τα γυμνάσια, γενικά και επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά ορίζεται, για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής, κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου