Υλικά
Μερίδες: 4-5- Για την ψαρόσουπα, βάζουμε το ψάρι σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό.
- Βράζουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά ή μέχρι το ψαχνό του ψαριού να ξεκολλάει από τα κόκαλα. Ξαφρίζουμε, αν χρειαστεί.
- Βγάζουμε το ψάρι και σουρώνουμε το ζωμό.
- Ξαναβάζουμε το ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα κρεμμύδια.
- Βράζουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Στο μεταξύ, ξεψαχνίζουμε το ψάρι προσεκτικά να μην αφήσουμε κοκαλάκια και πέτσες.
- Μόλις γίνουν τα λαχανικά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ψαχνά του ψαριού, το λάδι και αλατοπίπερο και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά (προσθέτοντας, αν η σούπα είναι πολύ πηχτή, λίγο βραστό νερό).
- Επειτα ρίχνουμε το κύμινο, τα μυρωδικά και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μια βράση.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και το λεμόνι και σερβίρουμε τη ψαρόσουπα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου