Διαδικασία
- Βάζουµε τον κιµά, το κρεµµύδι, το σκόρδο, τα µυρωδικά και τα µπαχαρικά σε ένα µπολ και ανακατεύουµε καλά. Αλατοπιπερώνουµε.
- Πλάθουµε κουταλιές από το µείγµα σε µπάλες.
- Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα µεγάλο τηγάνι, σε µέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουµε λίγα-λίγα τα κεφτεδάκια και τα σοτάρουµε για 8-10 λεπτά ή µέχρι να ροδίσουν παντού, γυρίζοντάς τα ανά διαστήµατα.
- Βγάζουµε τα κεφτεδάκια µε τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουµε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Σκουπίζουµε το τηγάνι µε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σάλτσα
- Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο στο τηγάνι, προσθέτουµε το κρεµµύδι και το σοτάρουµε σε µέτρια φωτιά για 5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει.
- Προσθέτουµε το σκόρδο, το κύµινο, την κανέλα και την πάπρικα και τα σοτάρουµε για 1 λεπτό ή µέχρι να βγάλουν τα αρώµατά τους.
- Προσθέτουµε ανακατεύοντας τις ντοµάτες και τη χαρίσα και τα αφήνουµε να πάρουν βράση. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 20 λεπτά.
- Προσθέτουµε στη σάλτσα τα κεφτεδάκια, σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε για 10 λεπτά ή µέχρι να µαγειρευτούν τα κεφτεδάκια.
- Προσθέτουµε τον κόλιανδρο (ή τον µαϊντανό) και ανακατεύουµε.
- Σπάµε προσεκτικά τα αυγά στο τηγάνι και τα µαγειρεύουµε, χωρίς να ανακατεύουµε, µέχρι να γίνουν µελάτα.
- Αλατοπιπερώνουµε και σερβίρουµε τα κεφτεδάκια µε ξεροψηµένο ψωµί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου