Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Σε απόλυτη ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Πιερίας για την αντιμετώπιση του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας με φαινόμενα χιονόπτωσης και παγετού

Με σχετική απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, βρίσκονται σεεπιφυλακή υψηλού επιπέδου, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, με όλο το ανθρώπινο δυναμικό αλλά και τον μηχανολογικό εξοπλισμό.

 

Συνεργεία αποχιονισμού και ρήψης αποχιονιστικού άλατος από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Πιερίας, βρίσκονται ακροβολισμένα και έτοιμα για δράση στους επαρχιακούς δρόμους Κατερίνης – Ελατοχωρίου – Χιονοδρομικού Κέντρου – όρια Νομού, στον άξονα Κατερίνης – Αγίου Δημητρίου – Όρια Νομού καθώς και στον δρόμο Λπετοκαρυάς – Καρυάς.

 

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Πιερίας, βρίσκεται σε ετοιμότητα για τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά όλα τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν.

 

Σημειώνεται ότι επειδή οι θερμοκρασίες στην περιοχή θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές δεν αποκλείεται να σημειωθεί παγετός τις επόμενες ώρες.  Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες. 

 

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι κινούμενοι στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, θα πρέπει να οδηγούν με προσοχή, να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να διατηρούν ασφαλείς αποστάσεις με τα προπορευόμενα οχήματα, όπως επίσης καλό θα ήταν και να ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις των πολιτών στις απολύτως απαραίτητες και απαιτούμενες, για να αποφευχθούν μικροατυχήματα, ενώ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 112.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στα καθημερινά τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού. Μπορείτε, ακόμα, να συμβουλεύεστε και το επίσημο site της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας [www.emy.gr] και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS), καθώς και το επίσημο site της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας [www.civilprotection.gr].

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου