Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Στον Δήμο Κατερίνης την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου: Δίνουμε Αίμα, Σώζουμε Ζωές

Ο Δήμος Κατερίνης, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με την υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.

Η αιμοδοσία θα γίνει την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022, στο Κέντρο Ημέρας «4 εποχές» (Παλαιό Νοσοκομείο Κατερίνης), κατά τις ώρες: 09:00 π.μ. – 14:00.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, κατά τη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας θα τηρηθούν όλα τα καθορισμένα πρωτόκολλα και οι κανόνες υγιεινής για την αποφυγή διασποράς του Covid-19 και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας (Θερμομέτρηση κατά την είσοδο, χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό), τήρηση των αποστάσεων κ.λ.π.).

«Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ συνιστά προσφορά αγάπης και δώρο ζωής - αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο» σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:  «Οι ανάγκες για εθελοντική προσφορά αίματος δε σταματούν ποτέ. Στον Δήμο Κατερίνης, συμμετέχουμε στη μεγάλη προσπάθεια, για την ενίσχυση των νοσοκομείων μας που δοκιμάζονται από σημαντικές ελλείψεις σε αίμα. Ιδιαίτερα, αυτήν την εποχή, που λόγω της πανδημίας, οι ανάγκες για προσφορά αίματος είναι ακόμη μεγαλύτερες».

Καλούνται όλοι οι Δημότες, οι Εθελοντές Αιμοδότες και Φίλοι της Κατερίνης, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα αλληλεγγύης για την ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

Να είσαι 18-65 ετών

Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία

Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες

Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας

Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες.

Στον Δήμο Κατερίνης την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου: Δίνουμε Αίμα, Σώζουμε Ζωές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου