Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Επιτυχημένη επανεκκίνηση της πίστας Ολύμπου με τους Παμβορειοελλαδικούς Αγώνες Ανωμάλου Δρόμου 2022

*Με τη συμμετοχή 250 αθλητών διοργανώθηκε ο αγώνας δρόμου ορεινού τρεξίματος «Ρογκάς» 2022

 

Με σύμμαχο τον αίθριο καιρό πραγματοποιήθηκαν στο Ξηροκάμπι Λιτοχώρου οι Παμβορειοελλαδικοί Αγώνες Ανωμάλου Δρόμου 2022 την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2022. Στον αγώνα, που διοργάνωσε ο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετείχαν περίπου 300 άτομα από αθλητικά σωματεία της Κεντρικής Μακεδονίας σε 12 κατηγορίες. 

 

Η διοργάνωση αποτέλεσε την επανεκκίνηση της πίστας Ολύμπου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης αντίστοιχων μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων στον χώρο, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, με την προϋπόθεση ότι το επιτρέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

 

Παράλληλα στέφθηκε με επιτυχία η διοργάνωση του Αγώνα Δρόμου Ορεινού Τρεξίματος «Ρογκάς» 2022, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2022 με τη συμμετοχή περίπου 250 αθλητών.  Πρόκειται για τον μικρότερο αγώνα της διοργάνωσης «Olympus Trails», μήκους 26,3 χιλ., με υψομετρική ανάβαση έως τα 1.880 μ. και σημείο αφετηρίας - τερματισμού τον Λάκκο Λιτοχώρου, που πραγματοποιείται τις ημέρες του εορτασμού του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω (τέλη Ιανουαρίου), με μία διαδρομή που περιτρέχει τα ιστορικά μονοπάτια και τις δυο πλευρές του φαραγγιού του Ενιπέα, προσφέροντας στους συμμετέχοντες αθλητές μοναδικές εικόνες απ την καρδιά του Ολύμπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου