Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Αλισβερίσια Φουρθιώτη-Μαξίμου...


Nέες διαστάσεις που εγείρουν σοβαρό ζήτημα για την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό αλλά και για τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη παίρνει η σχέση του μεγάρου Μαξίμου με τον υπόδικο... τηλεπαρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη μετά και το χθεσινό tweet του.

Εκεί εμφανίζει μήνυμα με αποστολέα τον κ. Γεραπετρίτη ο οποίος με ξεκάθαρα «εξυπηρετικό» ύφος τον ενημερώνει ότι έχει ήδη φροντίσει για την προώθηση κάποιου αιτήματός του, αναφέροντας κι άλλα μέλη της κυβέρνησης όπως τους κ. Λιβάνιο, Γεωργιάδη και Πέτσα. Ολα αυτά συμβαίνουν την ώρα που νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε καλύψει πλήρως τον κ. Γεραπετρίτη χαρακτηρίζοντας «ικανοποιητικές» τις απαντήσεις του.

Υποθέσεις με ΕΣΡ
Αναλυτικότερα, στο tweet που ανέβασε ο τηλεπαρουσιαστής έγραφε: «Κι επειδή εγώ μιλάω με αποδείξεις και για να μην κοροϊδεύουμε τον Ελληνικό λαό άλλο ένα sms που μόνο περί οχλήσεων δεν πρόκειται. Ξαφνικά με κανέναν δεν γνωρίζομαι!... έπεται συνέχεια μηνυμάτων». Στο μήνυμα Γεραπετρίτη αναγράφονταν τα κάτωθι:

«Καλησπέρα κύριε Φουρθιώτη και συγγνώμη για τη δυσκολία επικοινωνίας διότι πραγματικά βρισκόμαστε σε εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη κατάσταση λόγω ιού με απανωτές συναντήσεις. Σε επικοινωνία που είχα με τον κ. Λιβάνιο μου μετέφερε ότι η ενσωμάτωση έγινε με το ακριβές περιεχόμενο της οδηγίας και ό,τι είχε εξαρχής αναρτηθεί.

»Επιπλέον ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Πέτσας με ενημέρωσαν ότι δεν είχαν δεσμευθεί για οτιδήποτε άλλο. Στο νομοσχέδιο υπάρχει ρύθμιση για τα τηλεπαράθυρα και για την παραγραφή στο εθνικό συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης η οποία θα βελτιωθεί. Θα υπάρξει μια νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά σύντομα που θα αφορά περιφερειακούς σταθμούς. Με εκτίμηση, Γεραπετρίτης».

Τα όσα αναφέρονται στο sms παραπέμπουν στις ανοιχτές υποθέσεις Φουρθιώτη με το ΕΣΡ, όταν το 2019 το συμβούλιο είχε αποφασίσει την οριστική διακοπή των εκπομπών του για σωρεία παρατυπιών στους διαγωνισμούς που προβάλλονταν σ’ αυτές, απόφαση που συνοδευόταν από νέα πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη «νομοθετική πρωτοβουλία που θα αφορά τους περιφερειακούς σταθμούς», παραπέμπει στο «λουκέτο» που είχε αποφασιστεί στο κανάλι Epsilon, στο οποίο εμφανιζόταν ο παρουσιαστής, λόγω παράνομης εκπομπής εκτός Αττικής μέσω «συνεργαζόμενων» καναλιών και σε πρόστιμο 300 χιλιάδων ευρώ λόγω απουσίας αυτόνομου προγράμματος και ανάθεσής του σε τρίτους.

Σε κάθε περίπτωση την ξεκάθαρη απάντηση οφείλει να τη δώσει η κυβέρνηση, την οποία ο κ. Φουρθιώτης εκθέτει εδώ και λίγες μέρες σε... δόσεις, αποκαλύπτοντας μηνύματα (sms) που λάμβανε από τον υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, Γ. Γεραπετρίτη, αλλά και από τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Νίκο Ρωμανό.

Ξεκάθαρος εκβιασμός
Η τακτική αυτή παραπέμπει σε ξεκάθαρο εκβιασμό, καθώς φαίνεται ότι έχει επιλέξει να ακολουθήσει το μαρτύριο της σταγόνας για υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη όπως ο κ. Γεραπετρίτης. Οπως αναφέραμε ήδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και σε ερώτημα αν ο υπουργός απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, τον κάλυψε πλήρως.

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα και κυρίως αν ο υπόδικος τηλεπαρουσιαστής συνεχίσει την τακτική των αποκαλύψεων με... δόσεις. Το σίγουρο πάντως είναι ένα: η κυβέρνηση ξεφτιλίζεται χωρίς να δείχνει την οποιαδήποτε διάθεση ν’ αντιδράσει...

Δημήτρης Τερζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου