Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση SEAFOOD EXPO GLOBAL 2022

(26-28 Απριλίου 2022, Βαρκελώνη) –

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς επιχειρήσεις

 

        Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής προτίθεται να συμμετάσχει στη μεγαλύτερη και σημαντικότερη στον κόσμο ετήσια έκθεση ιχθυηρών και θαλασσινών SEAFOOD EXPO GLOBAL, η οποία διοργανώνεται σε νέα έδρα, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.  Έπειτα από την αναγκαστική ματαίωση των διοργανώσεων του 2020 και του 2021 λόγω της πανδημίας, η 29η διοργάνωση θα διεξαχθεί σε ένα από τα πιο σύγχρονα εκθεσιακά κέντρα της Ευρώπης, το Fira de Barcelona – Gran Via Venue το διάστημα από τις 26 έως τις 28 Απριλίου 2022.

Η συμμετοχή στη Seafood Expo Global 2022 αποκτά ιδιαίτερη αξία, καθώς θα σηματοδοτήσει ένα νέο, δυναμικό ξεκίνημα για ολόκληρο τον κλάδο των ιχθυηρών και θαλασσινών. Ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού παγκοσμίως, η επανασύνδεση με τους υπάρχοντες πελάτες και η ενεργοποίηση νέων δικτύων πωλήσεων και επαφών αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τις περισσότερες εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι  η δικτύωση των επιχειρήσεων και η γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου φρέσκων, κατεψυγμένων και καπνιστών ψαριών και κονσερβών ψαριών από την Ελλάδα και το διεθνή χώρο με τα τοπικά προϊόντα τα οποία παράγονται από επιχειρήσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και με τους παραγωγούς τους. Κεντρική επιδίωξη είναι να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η δυνατότητα να ενημερωθούν οι καταναλωτές για τα προϊόντα της Περιφέρειας  Κεντρικής Μακεδονίας και να αναδειχθούν, να προβληθούν και να προωθηθούν σε νέες αγορές του εξωτερικού τα μοναδικά ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα που προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα του πρωτογενούς τομέα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Βασικός στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή τη σημαντική ευκαιρία για την προβολή της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας και τη σύναψη συμφωνιών που θα βοηθήσουν στην τόνωση της ελληνικής εξαγωγικής δραστηριότητας.

          Προκειμένου να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός, η οργάνωση και η συμμετοχή της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη έκθεση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Π.Κ.Μ. σε ενιαίο διαμορφωμένο χώρο, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. συνημμένο Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Φόρμα Συμμετοχής) το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Τρίτη 01 Φεβρουαρίου 2022.

          Τα Έντυπα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος – Φόρμες Συμμετοχής θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένα και υπογεγραμμένα στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr

        Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:

- Τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις

- Τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

- Την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών ενοτήτων της ΠΚΜ

- Τους εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετέχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.

        Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη Περιφέρεια.

        Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα: 2313330350 κ. Γλυκερία Καραλή, 2313330391 κ. Τσιαμπαλή  Χαρίκλεια, 2313330052 κ. Μαρία Ελευθεριάδου.

Το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος επισυνάπτεται στη σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ΠΚΜ:

https://pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=35&pressid=23264

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου