Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Η κακοκαιρία και ο “κακός τους ο καιρός” Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ

Το χιόνι που σκέπασε περιοχές της χώρας μας τις τελευταίες ημέρες, “ξεσκέπασε” το πραγματικό πρόβλημα του ελληνικού λαού: το ανίκανο και επικίνδυνο νεοφιλελεύθερο πολιτικό προσωπικό που τον κυβερνά.

Αυθάδες, υπερφίαλο και με βαρύγδουπες ανακοινώσεις όταν έχουμε καλοκαιριά, μουγγό, σαστισμένο και εξαφανισμένο, με τις πρώτες κιόλας νιφάδες ενός χιονιού, που εν τούτοις με “ελβετική ακρίβεια” είχαν προβλέψει οι Μετεωρολογικές Υπηρεσίες της Χώρας. Από την άλλη, η ιδιωτικοποίηση βασικών δομών και λειτουργιών μιας κοινωνίας, αφενός θα δείχνει τη γύμνια της “με την πρώτη δυσκολία”, αφετέρου, θα μετακυλίει τις ζημιές της, στο διηνεκές, στις πλάτες των φορολογουμένων πολιτών. 

Η ανυπαρξία υλοποίησης “ενός σχεδίου” για την αντιμετώπιση ενός -πράγματι- εντόνου καιρικού φαινομένου, δεν είναι το αποτέλεσμα “κακιάς στιγμής”, ασυνεννοησίας ή και απλώς ανικανότητας των ιθυνόντων. Είναι το επακόλουθο του ξεπουλήματος των δημόσιων δομών και λειτουργιών σε κερδοσκόπους, αλλά και το αποτέλεσμα μιας πολιτικής που συρρικνώνει -έως εξαφανίσεως- το απολύτως απαραίτητο κοινωνικό κράτος, από ένα πολιτικό προσωπικό, υπηρέτη “επενδυτών”, “επιχειρηματιών” και δανειστών, κυρίως ξένων αλλά και ντόπιων. 

Έτσι, το να ακινητοποιούνται αυτοκίνητα και να εγκλωβίζονται άνθρωποι στον πιο σύγχρονο και ακριβοπληρωμένο περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της πρωτεύουσας, για ώρες, μόνοι, αβοήθητοι, με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, το ίδιο χάος να καλύπτει όλους τους δρόμους της Aθήνας, νοικοκυριά μέσα στην παγωνιά να μην έχουν ρεύμα, ασθενείς συνάνθρωποι μας να μην μπορούν να προσεγγίσουν τα νοσοκομεία και τα τραίνα μόνο να “σφυρίζουν”, φαίνεται να μην είναι παράδοξο. Μνημονιακές υποχρεώσεις και νεοφιλελεύθερες επιλογές, εκβιάζουν και επιβάλλουν ανεπάρκειες, ελλείψεις και φτώχεια στους αμυντικούς μηχανισμούς της κοινωνίας, σε τέτοιο σημείο, που η επιβίωση των μελών της, να είναι, πολλές φορές, απλώς αποτέλεσμα  τύχης. 

Προφανώς και το πλέον εύλογο προληπτικό μέτρο, για να μη ζήσουμε ό,τι ζήσαμε, θα ήταν, πριν χιονίσει, να “στρωθούν” οι δρόμοι με αλάτι. Αντί αυτού, διαφημιστικό σόου του επικεφαλής της Περιφέρειας Αττικής, περί απόκτησης καινούργιων εκχιονιστικών θηρίων, τα οποία όμως τα είδαμε μόνο στην τηλεόραση, και πριν χιονίσει. Ως προς τα εκχιονιστικά και λοιπά μηχανήματα, αυτά “τα βγάζεις στους δρόμους” πριν χιονίσει. Και βέβαια, όλα αυτά είναι συνήθη αυτονόητα μέτρα που κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σε θέση να λαμβάνει -και λαμβάνει- όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. Για τους εδώ ιθύνοντες, αν και ένθερμοι υποστηρικτές -σε βαθμό λαγνείας- κάθε εκπορευόμενου από την ΕΕ προστάγματος, τα εν λόγω μέτρα αποδεικνύονται terra incognitaΟ “ευρωπαϊκός τους προσανατολισμός” εξαντλείται στο να εκτελούν τις προσταγές των εταίρων μας για ξεπούλημα των λιμανιών και των αεροδρομίων της Χώρας, του λιγνίτη, της ΔΕΗ και του ΟΣΕ, του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών στα ξένα funds, και μέχρι εκεί.  

Από την άλλη, ο νέος υφυπουργός ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, έχει ή δεν έχει κάποιου είδους ευθύνη σε σχέση με το φιάσκο; Είχε ή δεν είχε το γενικό πρόσταγμα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας; Θα ρίχνει  το ανάθεμα, σιωπηρά, μόνο στον Πατούλη; Ο τελευταίος, από πού έπαιρνε εντολές ή έστω οδηγίες; Όχι από τον νέο υφυπουργό; Όχι αυτόν που άρον-άρον του δόθηκε από την κυβέρνηση η ελληνική υπηκοότητα, “τιμής ένεκεν”, για να υπουργοποιηθεί, καθότι είναι ο πλέον ειδικός σε ζητήματα κλιματικής αλλαγής και ειδικότερα διαχείρισης κρίσεων, με τη σφραγίδα μάλιστα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής; Δεν έχει καμιά ευθύνη; 

Φαίνεται πως όχι: και η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ και ο νέος υφυπουργός, θα επιχειρηθεί να διασωθούν με τα δύο χιλιάδες ευρώ που ο πρωθυπουργός της Χώρας παρότρυνε την εν λόγω εταιρεία να προσφέρει, ως συνολική αποζημίωση και με παραίτηση κάθε άλλης απαίτησης, σε κάθε συμπολίτη μας που θα αποδείξει ότι εγκλωβίστηκε σε αυτήν. Για αυτούς που εγκλωβίστηκαν, ταλαιπωρήθηκαν και κινδύνεψαν σε όλους τους υπόλοιπους δρόμους της Αθήνας, δεν έχει ακουστεί ακόμη κάποια ανάλογη πρόβλεψη. Έτσι, ακόμα και οι υπερασπιστές της “ιδιωτικής πρωτοβουλίας”, επεμβαίνουν, τελικά, στη λειτουργία της, “όταν χρειάζεται”. Δεν το κάνουν όμως προς αποκατάσταση αυτών που προσβλήθηκαν. Το ζητούμενο είναι να διασωθεί ο ιδιωτικός χαρακτήρας εκμετάλλευσης της οδού. Να συνεχίσει ο κόσμος να πληρώνει τα διόδια, αγόγγυστα, στον ιδιώτη. Να αποφύγει η εταιρεία δικαστικές διαμάχες, έξοδα αποζημιώσεις αγωγές και μηνύσεις. Εξάλλου, τα δέκα εκατομμύρια ευρώ που ίσως πληρώσει (τόσο φαίνεται να είναι το σύνολο των αποζημιώσεων), θα τα βγάλει πολύ γρήγορα και όχι μόνο από τα διόδια. Επιπλέον, σώζεται και ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας. Φαίνεται πως έχει “έργο” μπροστά του να υλοποιήσει, για το οποίο εξάλλου και κλήθηκε. Και αυτό δεν είναι η Πολιτική Προστασία.

Το Συμπέρασμα είναι ένα: Δεν υπάρχει Πολιτική Προστασία στην χώρα. 

Και αυτό είναι αποτέλεσμα του ξεπουλήματος των υποδομών της Χώρας σε διαπλεκόμενα ιδιωτικά κεφάλαια που τις νέμονται μέσω σκανδαλωδών συμβάσεων εκχώρησης τους. 

Κανένας ιδιώτης δεν θα ασχοληθεί ποτέ  με την Πολιτική προστασία και τα κοινωνικά αγαθά!

Τα φιάσκα που ανέδειξε ο πρόσφατος χιονιάς έχουν όνομα!

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξεπουλήθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016, έναντι του σκανδαλώδους τιμήματος των 45 εκατομ. ευρώ. 

Η Αττική Οδός, όπως όλοι οι οδικοί άξονες της Χώρας, έχουν παραχωρηθεί σε διαπλεκόμενα ιδιωτικά συμφέροντα που τα λυμαίνονται,  ενώ ο λαός έχει υποχρέωση να καταβάλει υπέρογκα τέλη διοδίων. 

Η  ΔΕΗ εκχωρήθηκε στον ιδιωτικό CDC, τίποτα πια δεν θα έχει κοινωφελή χαρακτήρα,  με τα δυσμενή για το λαό αποτελέσματα, ήδη, ορατά. 

Το ΕΠΑΜ ανέκαθεν προειδοποιούσε  και κατήγγειλε κάθε ξεπούλημα και τις συνέπειές του. 

Όσο ανεχόμαστε αδιαμαρτύρητα και εθελόδουλα το ξεπούλημα των υποδομών της Χώρας μας, του δικού μας πλούτου,  θα βιώνουμε καταστροφές, θα διαμαρτυρόμαστε και θα επαιτούμε αποζημιώσεις. Και το πολιτικό προσωπικό θα προχωρά ακάθεκτο στο επόμενο ξεπούλημα αφήνοντας το λαό έρμαιο στο πρώτο χιόνι, στην πρώτη φωτιά, στην πρώτη πλημμύρα. 

Η πρόταση του ΕΠΑΜ ήταν και  παραμένει ξεκάθαρη:

- Εθνικοποίηση των υποδομών της Χώρας

- Διερεύνηση σε βάθος όλων των συμβάσεων εκχώρησης - ξεπουλήματος των υποδομών της Χώρας και ανάδειξη των σκανδάλων διαπλοκής των  εκάστοτε κυβερνήσεων με ημέτερα ιδιωτικά συμφέροντα

- Απόδοση ευθυνών και  τιμωρία των ενόχων.

Ας προτάξουμε λοιπόν την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας, και ας διώξουμε αυτό το  πολιτικό προσωπικό που μας εξαπατά, κοροϊδεύει, καταλύει τις ελευθερίες μας και τα δικαιώματά μας και ξεπουλά τον πλούτο της Χώρας· τον δικό μας πλούτο.  

Aς αναδείξουμε, επιτέλους,  υγιείς πολιτικές δυνάμεις και μια πατριωτική κυβέρνηση από το Λαό για το Λαό.

 

Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2022
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου