Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

«Ολύμπια εν Δίω» 2022 Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ.

 Με επτά θεατρικές από τα τέσσερα θεατρικά σχήματα, ολοκληρώνεται η Διεθνής Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» για το 2022.

 Το διάστημα από τη Δευτέρα 26 έως την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022, η τετράδα των Ελληνικών σχολείωνκαι η εκπαιδευτική αντιπροσωπεία των μαθητριών και μαθητών  από το Ιράν, θα παρουσιάσουν τις θεατρικές τους επιλογές στο αρχαίο θέατρο Δίου  και μέρος αυτών θα τις επαναλάβουν και σε άλλες τρεις σχολικές μονάδες της Πιερίας, ως παράλληλες δράσεις. Ώρα έναρξης στις 9:00 το πρωί.

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΡΑΝΟΙ

 Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 τα Εκπαιδευτήρια «Σύγχρονη Παιδεία» του Βύρωνα Αττικής, ανεβάζει στο θέατρο των αρχαίων Μακεδόνων το «Όνειρο καλοκαιρινής νύκτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και το παρουσιάζει και πάλι την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου –Λυκείου Αιγινίου και στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κορινού, αντίστοιχα. 

 Το έργο ένα από τα γνωστότερα και πολυπαιγμένα του Σαίξπηρ σε όλο τον κόσμο, θεωρείται ως μια ρομαντική κωμωδία και περιγράφει τις περιπέτειες τεσσάρων νεαρών Αθηναίων και μιας ομάδας ερασιτεχνών ηθοποιών, τη σχέση τους με το Δούκα και τη Δούκισσα της Αθήνας.

 Στα «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» δηλώνει καλλιτεχνικό παρών και το Ιράν. Αμέσως μετά, στις 11:00 το πρωί, πάντα Δευτέρα 26-9-2022 στο Δίον, το θεατρικό σύνολο «RoodTheatre Group Famous Art & Cultural House» παραφράζει και προσδίδει μια άλλη διάσταση στην τραγική ηρωίδα του Σοφοκλή «Taziyeh of Antigone», δηλαδή «Συλλυπητήρια Αντιγόνη». Στη σκηνοθεσία η διάσημη Ιρανή, Neda Shahrokhi

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

 Ακολουθεί την Τρίτη 27-9-2022 στο θέατρο Δίου, το Γυμνάσιο Αγίου Στεφάνου Αττικής, το οποίο επιλέγει Αριστοφάνη. Επί σκηνής ο «Πλούτος», που διακωμωδεί την κακή διανομή του πλούτου. Είναι η τελευταία σωζόμενη κωμωδία του κορυφαίου σατυρικού ποιητή, η οποία σηματοδότησε το πέρασμα από την αρχαία στη νεότερη Αττική κωμωδία. 

 Ο «Πλούτος» την επόμενη ημέρα (28-9-2022) θα παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα του δημοτικού σχολείου Βροντούς και συγκεκριμένα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

 Το διήμερο 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2022, την Τετάρτη το 10ο Γυμνάσιο Πειραιά και  την Πέμπτη το 1ο Βόλου εμφανίζονται μόνο στο αρχαίο θέατρο Δίου. Οι Πειραιώτες προσεγγίζουν τον Ηρακλήεστιάζοντας όχι τόσο στους δώδεκα άθλους, αλλά στους «άθλιους» που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ζωή του.  

 Τίτλος: Οι Άθλι-οι του Ηρακλή». Εδώ οι συντελεστές μέσω της ερμηνείας διερωτώνται, ποιος τελικά καθορίζει τη ζωή μας: Εμείς, οι Θεοί, οι άνθρωποι γύρω μας ή όλα μαζί;

 Οι Βολιώτες στις 29-9-2022 κλείνουν τον κύκλο της Διεθνούς Νεανικής Συνάντησης. Επιλέγουν να μας αποχαιρετήσουν θεατρικά με την παράσταση «Πυθαγόρας». Το δρώμενο σκιαγραφεί τη ζωή και το έργο του αρχαίου φιλοσόφου Πυθαγόρα, όπως το σταχυολόγησαν στην εποχή του Μεσοπολέμου, ένας Μικρασιάτης ηθοποιός ονόματι, Επαμεινώνδας και ένας Αθηναίος καλλιτέχνης, ο Μιχαήλ. Ζητούν τη βοήθεια του δασκάλου και σκηνοθέτη. Κωνσταντίνου. 

 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου