Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Εργαστήριο του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μετον διάσημο σχεδιαστή και καλλιτέχνη William Simpson

Μια νέα σύμπραξη, που φέρνει πιο κοντά την τέχνη του κινηματογράφου με τον κόσμο των κόμικς, εγκαινιάζει αυτό το φθινόπωρο το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

Το Film Office συμπράττει με το 6ο διεθνές φεστιβάλ κόμικς «The Comic Con - Thessaloniki Comic Convention», μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις του είδους στην περιοχή μας. Καρπός της συνεργασίας τους είναι το masterclass«Storyboard: Από το χαρτί στην οθόνη», με προσκεκλημένο τον διάσημο Αμερικανό δημιουργό William Simpson, δύο φορές βραβευμένο με «EMMYAward» για τα εικονογραφημένα σενάριά του, storyboard και conceptualartist της τηλεοπτικής σειράς-φαινόμενο «Game of Thrones».

Το masterclass με τον WilliamSimpson θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, στη Θεσσαλονίκη (Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, Conference Room, 18.00-19.30), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 6ου «The Comic Con - Thessaloniki Comic Convention». Σε αυτό ο δημοφιλής σχεδιαστής και καλλιτέχνης θα μιλήσει για την αναγκαιότητα του εικονογραφημένου σεναρίου (storyboard) στις κινηματογραφικές παραγωγές, θα εξηγήσει τον τρόπο δουλειάς του και θα απαντήσει στις απορίες των παρευρισκόμενων δημιουργών και του κοινού. Ειδικότερα οι επαγγελματίες του κινηματογράφου, του animation και των video games που δραστηριοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο τις γνώσεις τους πάνω στο storyboard ή να κάνουν μια πρώτη γνωριμία με αυτό.

Ο William Simpson ξεκίνησε την καριέρα του σχεδιάζοντας για βρετανικά περιοδικά κόμικ (2000 ADWarrior), δουλεύοντας πάνω σε πολύ γνωστούς χαρακτήρες, όπως ο Judge Dredd και ο Roque Trooper. Στην συνέχεια έκανε το μεγάλο άλμα δουλεύοντας για τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες αμερικανικών κόμικ, Marvel και DC ComicsBatmanHellblazer,VampsTransformersAliens είναι μερικοί από τους τίτλους στους οποίους εργάστηκε, δίνοντας σε κάθε τίτλο το προσωπικό του στίγμα. H κινηματογραφική μεταφορά του John Constantine είναι βασισμένη στην ιστορία HellblazerDangerous Habits που δημιούργησε μαζί με τον Garth Ennis, ιστορία η οποία από πολλούς θεωρείται η καλύτερη του χαρακτήρα.

Τα τελευταία χρόνια o WilliamSimpson εργάζεται ως storyboard artist, έχοντας στο ενεργητικό του συμμετοχή σε πολλές ταινίες (Reign of FireFreeze Frame,Breakfast on PlutoCity Of Ember). Από το 2008 είναι ο storyboard and conceptualartist της τηλεοπτικής σειράς- φαινόμενο “Game of Thrones”, δίνοντας με το μολύβι του “ψυχή” στον κόσμο του Westeros.

Περισσότερες πληροφορίες για εισιτήρια και το πρόγραμμα του “TheComic Con” είναι διαθέσιμα στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.viva.gr/tickets/festival/the-comic-con-6

www.thecomiccon.gr

To «The Comic Con - ThessalonikiComic Convention» επιστρέφει δυναμικά στη Θεσσαλονίκη, μετά από ένα αναγκαστικό διετές διάλειμμα λόγω της πανδημίας. Το απόλυτο φεστιβάλ για τα κόμικς, το cosplay, τις ταινίες δράσης, τα βίντεο, board και cardgames (και όλα όσα σχετίζονται με τις συγκεκριμένες μορφές τέχνης) υπόσχεται ένα πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα, γεμάτο από μοναδικά masterclasses και συναρπαστικούς καλεσμένους.

Στόχος του «The Comic Con - Thessaloniki Comic Convention», ήδη από την πρώτη του διοργάνωση, πριν από επτά χρόνια, είναι να φέρνει κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη κορυφαία ονόματα των κόμικς. Τις προηγούμενες χρονιές, έφερε στη Θεσσαλονίκη ορισμένους από τους σημαντικότερους δημιουργούς - μεταξύ αυτών ο Frank Miller, ο Don Rosa, ο GiorgioCavazzano, ο Mike Collins, ο TaninoLiberatore και αρκετούς ακόμη.

Σταθερή αξία και στο «The Comic Con6» αποτελούν οι Έλληνες δημιουργοί, τόσο οι παλαιότεροι, οι οποίοι κάνουν ήδη λαμπρή καριέρα εντός και εκτός συνόρων, όσο και τα νεότερα ταλέντα, που έρχονται να εμπλουτίσουν, ως νέο αίμα, αυτόν τον σπουδαίο καλλιτεχνικό χώρο, οι οποίοι μάλιστα θα δώσουν φέτος το «παρών» στη διοργάνωση σε πρωτόγνωρους αριθμούς, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο.

To «The Comic Con - ThessalonikiComic Convention» στη Θεσσαλονίκη θα τιμήσουν περισσότεροι από 170 Έλληνες καλλιτέχνες. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ελληνικές εταιρείες έκδοσης κόμικς, επιχειρήσεις λιανικής που δραστηριοποιούνται στον χώρο, Έλληνες cosplayers και πολλά ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου