Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Αρνί γιουβέτσι με κριθαράκι στον φούρνο

 


Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το αρνί γιουβέτσι, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το αρνάκι για περίπου 8 - 10 λεπτά, γυρίζοντάς το με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.
  3. Αδειάζουμε το αρνάκι με τα λαχανικά και το λάδι του σε μια μεγάλη γάστρα ή σε ένα βαθύ ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στη λειτουργία του αέρα.
  4. Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το μπαχάρι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ανακατεύουμε, σε χαμηλή φωτιά, με ένα σύρμα, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί ο πελτές στο υγρό.
  5. Αδειάζουμε τη σάλτσα στο σκεύος με το αρνάκι και ψήνουμε στο φούρνο, χωρίς να σκεπάσουμε το ταψί, για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  6. Προσθέτουμε, προσεκτικά για να μην καούμε, το κριθαράκι, ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 30 λεπτά ακόμη ή μέχρι να πιει το κριθαράκι τα υγρά και να γίνει.
  7. Βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και αφήνουμε το γιουβέτσι περίπου 10 λεπτά, να «σταθεί» και να κρυώσει λίγο.
  8. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου