Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Ο «ΓΛΑΡΟΣ» … ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ

 «Ολύμπια εν Δίω» 2022



 Το 1ο Γυμνάσιο Πειραιά παρουσίασε στο αρχαίο θέατρο Δίου, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο της Διεθνούς Νεανικής Συνάντησης Αρχαίου Δράματος «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» σε ελεύθερη δραματοποίηση, το μυθιστόρημα του Ρίτσαρντ Μπαχ «Ο Γλάρος ΙωνάθανΛίβινγκστον».

 Μια συμβολική και γεμάτη έμπνευση ιστορία, η ιστορία ενός γλάρου, που πραγματεύεται την πιο πολύτιμη, την πιο άπιαστη και με πολλαπλές αναγνώσεις ιδέα, αξία και έννοια της ελευθερίας.

 Το έργο  διηγήθηκε θεατρικά με τον λόγο και το σώμα, ότι η κάθε ζωντανή οντότητα  αν θέλει να διεκδικεί την αυταξία της και τον σεβασμό των άλλων, πρέπει να σπάει  τα δεσμά, να συντρίβει τις κάθε είδους συμβάσεις  χώρου και χρόνου, για να πετάει ελεύθερη χωρίς περιορισμούς στο δρόμο για την αναζήτηση της τελειότητας, πάντα με συνοδοιπόρο την αδιαπραγμάτευτη και άνευ όρων αγάπη και καλοσύνη ακόμα και  προς τον πιο ορκισμένο εχθρό της, τη συνήθεια.

 Διασκευή -Δραματοποίηση -Σκηνοθετική Επιμέλεια - Μουσική Επένδυση: Σκοτιδάκη  Γεωργία

 Ηχητική ΕπιμέλειαΘυμάρα ΜαργαρίταΚοκορίκοςΦοίβος,

 Τους ρόλους ερμήνευσαν είκοσι επτά παιδιά του 1ουΓυμνασίου Πειραιά.

 Πριν από την παράσταση του Γλάρου, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πειραιά σε ένδειξη τιμής και σεβασμού στον ιερό χώρο των αρχαίων Μακεδόνων απέδωσαν ένα χορικό από την Ιλιάδα του Ομήρου

 Το θεατρικό δρώμενο παρακολούθησαν οι μαθητές του Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου «Πλάτων» και το Γυμνάσιο Κάτω Μηλιάς. 

 Περνώντας στην Πέμπτη 22-9-2022 αλλάζουμε σελίδα. Η τραγωδία παραδίδει τη σκυτάλη στην κωμωδία ως παράλληλη δράση. Η περιβόητη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη από τη σύμπραξη του 1ου Λυκείου Χίου με το αντίστοιχο του Βροντάδου. Η παράσταση αυτή εκτός της πρωινής στο Δίον, ώρα έναρξης 9:00 π μ θα επαναληφθεί το ίδιο απόγευμα, στις 6:30, στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Κατερίνης.

 

 









 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου