Υλικά
Μερίδες: 4- Για να φτιάξουμε γαρίδες κρασάτες, αρχικά, ζεσταίνουμε, σε ένα φαρδύ τηγάνι με βαρύ πάτο ή σε μια ανάλογη κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά το μισό λάδι (1/4 φλιτζ. τσαγιού) και ροδίζουμε τις γαρίδες με το σκόρδο (αν βάλουμε) για ελάχιστα δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.
- Τις βγάζουμε γρήγορα από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Πετάμε το σκόρδο.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι, το κρασί, το διαλυμένο αλεύρι, το θυμάρι και αλατοπίπερο.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη για 3-4 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
- Επαναφέρουμε τις γαρίδες στο σκεύος με ό,τι υγρά έχουν αφήσει στο μπολ.
- Προσθέτουμε το μαϊντανό και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη ή μέχρι να γίνουν χωρίς να στεγνώσουν.
- Για να γίνει το φαγητό πιο νόστιμο, πιέζουμε με ένα κουτάλι τα κεφάλια των γαρίδων μέσα στη σάλτσα ώστε να βγουν τα εύγευστα υγρά τους και να ανακατευτούν με τη σάλτσα.
- Σερβίρουμε, τις κρασάτες γαρίδες, με ρύζι πιλάφι ή λαχανικά στον ατμό ή ως πρώτο πιάτο με λεπτές φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.
Ένα ροζέ χαρμάνι είτε από Syrah- Κοτσιφάλι είτε από Λημνιώνα- Syrah.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 78.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου