Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Προβατίνα κοκκινιστή με μακαρόνια «μπλουμ»

 


Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη προβατίνα κοκκινιστή με μακαρόνια «μπλουμ», ξεκινάμε ζεσταίνοντας στην πιο μεγάλη μας κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ολόκληρο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να ξανθύνουν.
  2. Ρίχνουμε τα μισά κομμάτια κρέατος και τα σοτάρουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε με μια πιρούνα, τα αφήνουμε σε πιατέλα και σοτάρουμε τα υπόλοιπα κομμάτια μέχρι να ροδίσουν και αυτά.
  3. Βάζουμε στην κατσαρόλα και την πρώτη δόση κομματιών, μαζί με το ζουμί που έβγαλαν. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε ίσα να καλύψει το κρέας και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το κρέας για περίπου 2 ώρες.
  4. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ, ανακατεύουμε, αφήνουμε να πάρουν μία βράση και ρίχνουμε το μπαχάρι, την κανέλα και αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για άλλη 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει καλά η προβατίνα.
  5. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 λίτρο νερό. Το αφήνουμε να πάρει βράση, ρίχνουμε τα μακαρόνια και βράζουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους. Στην κατσαρόλα μένει μια δεμένη, ωραία σάλτσα.
  6. Σβήνουμε το μάτι χωρίς να απομακρύνουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε 2 παγάκια και ανακατεύουμε καλά για να μη λασπώσουν.
  7. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να κάψει καλά. Περιχύνουμε το φαγητό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με τριμμένη μυζήθρα και πιπέρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 197.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου