Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Η «ΑΡΙΑΔΝΗ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο.

 «Ολύμπια εν Δίω» 2022

 Το πρόγραμμα των παραστάσεων της δεύτερης εβδομάδας (19 έως 23 Σεπτεμβρίου 2022) της Διεθνούς Νεανικής Συνάντησης Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ», ολοκληρώθηκε με την «ΑΡΙΑΔΝΗ» την οποία παρουσίασε ως παράλληλη εκδήλωση το Εργαστήριο ΠολυτροπικώνΔραστηριοτήτων του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου.

Καλλιτεχνικός υπεύθυνος του Εργαστηρίου είναι ο εκπαιδευτικός και οργανωτικός συντονιστής εκπαιδευτικού έργου Κεντρικής Μακεδονίας, Νικόλαος Γραίκος.

 Το θεατρικό δρώμενο ανέβηκε στη σκηνή του θεάτρου «ΠΗΓΑΣΟΣ» της Κατερίνης, το απόγευμα της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου 2022 και την παρακολούθησε η εκπαιδευτική κοινότητα του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου Κατερίνης και η θεατρική ομάδα των Λυκείων Χώρας και ΒροντάδουΧίου που συμμετείχαν στα φετινά «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» με την «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη.

 Το Εργαστήριο Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων “DeepEyes” αποτελεί εκπαιδευτική δράση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου που στοχεύει στην ανάπτυξη διαλόγου ανάμεσα στις τέχνες, στην επιστήμη και στην εκπαίδευση, εμψυχώνοντας τη δημιουργικότητα των εφήβων και βελτιώνοντας το πολιτισμικό και αξιακότους κεφάλαιο μέσω των τεχνών.

                                                     Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗΣ

 Στην ελληνική μυθολογία, η Αριάδνη συνδέεται με το μύθο του Θησέα, του Μινώταυρου και του Θεού Διόνυσου. Η παράσταση επιδίωξε να δώσει μια άλλη εκδοχή στο μύθο της Αριάδνης, ως το διαχρονικό σύμβολο της εξαπάτησης. 

 Ο Νικόλαος Γραίκος και οι ηθοποιοί δίδοντας μια σύγχρονη διάσταση στην παράσταση, μας καταστούν κοινωνούς του έργου, απαντώντας παράλληλα στα ερωτήματα και στην πλοκή του μύθου:  «Ποιο άραγε νόημα θα μπορούσε να έχει ο μύθος αυτός στους σημερινούς εφήβους που μεγαλώνουν στις σύγχρονες μετά-νεωτερικές κοινωνίες των πολυμεσικώνμηχανισμών χειραγώγησης και εξαπάτησης; Οι έφηβες/οι της θεατρικής ομάδας του «Εργαστηρίου ΠολυτροπικώνΔραστηριοτήτων» του ΟΡ.ΦΕ.Ο. επεξεργάζονται εκ νέου τον αρχαίο μύθο της Αριάδνης και παρουσιάζουν την ομώνυμη θεατρική παράσταση επιχειρώντας να ανακαλύψουν τον μίτο με τον οποίο θα παγιδέψουν τον προσωπικό τους μινώταυρο.»

 Στους ρόλους της παράστασης: Σταυρίνα Βάια, Πασχαλίνα Γιαννάκη, Δήμητρα Γιάντσιου , Κατερίνα Νταλαμπέκου, Χριστίνα Λιόλιου, Καλλιόπη Τσιανάκα, Μαρία Τσιανάκα, Έλενα Κορινιώτη, Ευαγγελία Τσιμήτρη, Ελένη Τόκα, Νάνσυ ΤζιόληΚατερίνα Παπαναστασίου, Ευαγγελία Παπαναστασίου, Αναστασία Παπαναστασίου, Διονυσία ΦωτιάδουΠάμελα Πετάλι, Αγγελική Καρατζόγλου.  

 Από πλευράς Εσπερινού Γυμνασίου Λυκείου Κατερίνης, το εμβληματικό σύμβολο της Διεθνούς Νεανικής Συνάντησης, τον «Λίθο Αγυιεύς», απένειμαν στους συντελεστές του Εργαστηρίου, οι καθηγήτριες κ. Αγιάννη και Βλαχοβασιλείου, ενώ εκπρόσωπος των μαθητών του σχολείου επέδωσε τα αναμνηστικά διπλώματα. 

 


 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου