Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

 Αποδεχόμενη την πρόσκληση του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας, η πρώην Βουλευτής Πιερίας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ,Μαρία Μίχου, τίμησε με την παρουσία της τις εκδηλώσεις μνήμης των εκατό χρόνων από τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. 

 Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αποστόλου Θωμά στην Κονταριώτισσα και στην επακολουθήσασα κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του δημοτικού διαμερίσματος. Τις τελετές μνήμης πραγματοποίησε ο Δήμος Δίου-Ολύμπου σε συνεργασία με τον Σύλλογο των Μικρασιατών.

 Παράλληλα επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας, Αναστάσιο Μπογιατζή, στην έκθεση κειμηλίων και ενθυμημάτων με αναφορά στα «Εκατό χρόνια από τον ξεριζωμό των Ελλήνων της καθ ημάς Ανατολής.» η οποία φιλοξενείται στο Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες»

 Η κ. Μίχου κατέθεσε το σεβασμό της στους συντοπίτες μας Μικρασιάτες, απογόνους μιας πανάρχαιας κοιτίδας του Ελληνισμού, από όπου  τα προγονικά τους εδώ και έναν αιώνα, ξεριζώθηκαν από τα χώματα.της Ιώνιας γης. 

 Συνεχάρη τον πρόεδρο, κ. Μπογιατζή, τη λοιπή διοίκηση και τα μέλη του ενεργού και παραγωγικού συλλόγου που κοσμεί τον πολιτιστικό ιστό της Κατερίνης και της Πιερίας γενικότερα και δήλωσε τη διαρκή συμπαράσταση και υποστήριξη σε κάθε πρωτοβουλία τους. «Οι αλησμόνητες πατρίδες είναι πάντα στη σκέψη μας. Έχουμε εθνική και συλλογική υποχρέωση τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής. Εμείς στο Κίνημά μας αυτό το κάναμε πράξη, το 1998 ως Κυβέρνηση, ψηφίζοντας και καθιερώνοντας την δεκάτη τετάρτη  Σεπτεμβρίου ως ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς, Ασίας», κατέληξε η κ. Μίχου.

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου