Υλικά
Μερίδες: 6- Για να ετοιμάσουμε τις φρέσκες ταλιατέλες με μοσχαράκι ραγού, πρώτα σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μοσχάρι και το λουκάνικο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Περιχύνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1 - 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα, τη δάφνη, αλατοπίπερο και 600 ml νερό.
- Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.
- Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε, τα αδειάζουμε ζεστά στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά ώστε να σκορπιστούν τα υλικά ομοιόμορφα.
- Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου