Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Ομιλία του ιατρού και ιεραποστόλου π. Ευαγγέλου Παπανικολάου στην Κατερίνη

Μια ιδιαίτερη ευκαιρία είχαν οι Κάτοικοι της Κατερίνης και όχι μόνο, το απόγευμα της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου, όπου στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, πραγματοποίησε ομιλία ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Παπανικολάου, ιατρός και ιεραπόστολος από την Ιερά Μητρόπολη Καμερούν. 

 

Ο ομιλητής ανέπτυξε το θέμα «Η Θεοτόκος, ο γλυκύς καρπός της Άννης». Με το χάρισμα του λόγου που διαθέτει και χρησιμοποιώντας ως βάση την Αγία Γραφή, την ιεράπαράδοση, τους Πατέρες της Εκκλησίας και χειρόγραφα κείμενα, αναφέρθηκε στο Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, προκαλώντας ωφέλεια στο πολυπληθές ακροατήριο που με ζωηρό ενδιαφέρον παρακολουθούσαν, ενώ στο τέλος δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιηθεί και γόνιμος διάλογος. 

 

Ο ομιλητής, με την ευκαιρία της παραμονής του στην Κατερίνη, επισκέφθηκε στο Επισκοπείο τον ασθενούνταΜητροπολίτη πρ. Κίτρους Γέροντα Αγαθόνικο, προκειμένου να λάβει την ευχή του, καθώς συνδέεται πνευματικά μαζί του από πολλών ετών. 

 

Με την ευκαιρία αυτή συναντήθηκε και με τον ΣεβασμιώτατοΠοιμενάρχη κ. Γεώργιο, με τον οποίο είχε μακρά και γόνιμη συνομιλία, σε θέματα εξωτερικής ιεραποστολής και ευρύτερου εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος. Ο Σεβασμιώτατοςκ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον π. Ευάγγελο για τον κόπο του να ταξιδέψει μέχρι την Κατερίνη και τη διακονία του λόγου που πρόσφερε στο πολυπληθές ακροατήριο που συμμετείχε στην ενοριακή αυτή πνευματική σύναξη.

 

 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου