Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Υπογραφή Συμβάσεων έργων για την κατασκευή αγροτικής οδοποιίας στο δήμο Πύδνας-Κολινδρού

Συνυπογράψαμε σήμερα 26-9-2022 με εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας “Συμβάσεις έργων” για την εκτέλεση των έργων “Αγροτική οδοποιία Δ.Ε. Αιγινίου” και “Αγροτική οδοποιία Δ.Ε. Κολινδρού” συνολικού ποσού 1.165.528,31 ευρώ. Η χρηματοδότηση των εν λόγω έργων θα γίνει από το Πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”. Η ένταξη στο Πρόγραμμα έγινε τον Ιούλιο 2021 μετά από σχετικό αίτημα που είχε υποβάλλει ο δήμος μας τον Δεκέμβριο 2020. Προβλέπεται η κατασκευή των παρακάτω αγροτικών οδών:

    α. Κέντρο Υγείας Αιγινίου - Διασταύρωση με την οδό Κολινδρός-Καταχάς

    β. Περιφερειακή οδός Αιγινίου - Καταχάς

    γ. Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Κολινδρού - περιοχή Βαθύλακκος (η εν λόγω οδός ενώνει την οδό Κολινδρός-Παλαιόστανη με την οδό προς τα Σφαγεία Κολινδρού)

    Είναι γνωστά τα πολλαπλά προβλήματα που υπάρχουν στην αγροτική οδοποιία του δήμου μας και αναμφίβολα η κατασκευή των τριών αυτών οδών θα επιλύσει μόνο ένα μέρος από αυτά. 

    Πιστεύουμε ότι σύντομα θα έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε την έγκριση του αιτήματος που υποβάλλαμε τον Μάρτιο 2022 για την κατασκευή μίας ακόμη αγροτικής οδού στη Δ.Ε. Πύδνας. Το αίτημά μας έχει ήδη συμπεριληφθεί στον σχετικό “Προσωρινό Πίνακα” που εκδόθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αναμένουμε την έκδοση της τελικής έγκρισης

    Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την πραγματοποίηση έργων ουσίας, προκειμένου να βελτιωθούν οι υποδομές του δήμου μας και να εξυπηρετούνται καλύτερα οι συνδημότες μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου