Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων ADIFE 2002 στο Αbu Dhabi

 Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της προβολής και της προώθησης των προϊόντων της περιοχής συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση ADIFE 2022, ABU DHABI INTERNATIONAL FOOD EXHIBITION 2022 (EX SIAL MIDDLE EAST 2022)που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 8 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Εκθεσιακού Κέντρου στο Αμπού Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η προώθηση προς τη διεθνή αγορά των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον κλάδο αυτό και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας που παίζει καταλυτικό ρόλο στην ελληνική οικονομία.

Η Διεθνής Έκθεση ADIFE 2022, ABU DHABI INTERNATIONAL FOOD EXHIBITION 2022 που αποτελεί τη συνέχεια της SIAL MIDDLE EAST με περισσότερους από 650 εκθέτες και 20.000 επισκέπτες από 40 χώρες, με 800 hosted buyers και περισσότερες από 5.000 Β2Β συναντήσεις είναι από τις μεγαλύτερες εκθέσεις της Αραβικής Χερσονήσου και αποτελεί ένα από τα κορυφαία εμπορικά γεγονότα για τον κλάδο τροφίμων - ποτών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής (ΜΕΝΑ). 

Μετά από τις δύο επιτυχημένες συμμετοχές τα έτη 2018 και 2019, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει για τρίτη φορά στην εν λόγω έκθεση, με σκοπό την επιπρόσθετη αναγνωρισιμότητα, την ανάδειξη των αγροτικών ποιοτικών προϊόντων της (τροφίμων και μη αλκοολούχων ποτών), την ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη δικτύωση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα στην αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει εξασφαλίσει την ενοικίαση ενιαίου προνομιακού χώρου 30 τ.μ. στο Εθνικό Εκθεσιακό Κέντρο του Αμπού Ντάμπι για τις επιχειρήσεις της, που περιλαμβάνει τα κάτωθι χαρακτηριστικά:

  • Αναβαθμισμένη κατασκευή περιπτέρου με σήμανση και πλήρη εξοπλισμό σε επαρκή αριθμό που θα καλύπτουν τις ανάγκες προβολής των εκθετών

  • Γραφικά περιπτέρου

  • Λειτουργικές ανάγκες περιπτέρου (ρεύμα, καθαρισμός, φύλαξη κλπ)

  • Καταχώρηση στον επίσημο κατάλογο της έκθεσης 

  • Παροχή στοιχείων για την αγορά

  • Σειρά συναντήσεων με αγοραστές & VIP (Β2Β) συναντήσεις με αγοραστές μέσω του Hosted Buyer Program της Έκθεσης καθώς και συναντήσεις με κρατικούς φορείς

  • Εξασφάλιση πρόσθετων (προαιρετικών) παροχών με επιβάρυνση του εκθέτη (ψυγείο, t.v., dvd player, σύνδεση internet, λοιπός εξοπλισμός, επιπρόσθετα γραφικά κ.λπ.)

  • Παρουσία στελεχών της GREAT EXHIBITIONS για την εύρυθμη λειτουργία της συμμετοχής και την κάλυψη αναγκών κατά την προετοιμασία αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης


Για την υλοποίηση των παραπάνω και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν για να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω του Εντύπου Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που επισυνάπτεται στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr,το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022.

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους, λαμβάνοντας υπόψη:

  1. -Τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις

  2. -Τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

  3. -Την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών ενοτήτων της ΠΚΜ

  4. -Τους εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν συμμετέχει ξανά σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.

 Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη περιφέρεια.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330350 κα. Γλυκερία Καραλή, 2313330391 κα. Τσιαμπαλή Χαρίκλεια, 2313330052 κα. Μαρία Ελευθεριάδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου