Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΤην Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 πέφτει θεατρικά η αυλαία της δέκατης διοργάνωσης της Διεθνούς Νεανικής Συνάντησης Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού που υλοποιεί ο θεσμός των «ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΕΝ ΔΙΩ». Συνολικά δώδεκα θεατρικά σύνολα από σχολεία της χώρας μας και δύο του εξωτερικού,εκφράστηκαν καλλιτεχνικά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του τρέχοντος Σεπτεμβρίου στο αρχαίο θέατρο του Δίου, στην ιερή πόλη των Μακεδόνων.

 Η τελευταία παράσταση πάντα στο Δίον στις 9:00 το πρωί, από το 1ο Γυμνάσιο Βόλου. Παρουσιάζει το έργο «Πυθαγόρας», όπου οι συντελεστές αποτυπώνουν παραστατικά την αγωνία και την προσπάθεια θεατράνθρωπων της εποχής, να ανεβάσουν επί σκηνής τη ζωή και το έργο του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου, του Πυθαγόρα. 

 Η υπόθεσηΣτην εποχή του Μεσοπολέμου, ένας Mικρασιάτης ηθοποιός, ο Επαμεινώνδας καταφεύγει στην Αθήνα και αποφασίζει να εντρυφήσει περισσότερο στη τέχνη του θεάτρου. Με μέντορα έναν έμπειρο ηθοποιό ονόματι Μιχαήλ μυείται περισσότερο στη τέχνη του θεάτρου και στη ζωή. Θέλουν να δημιουργήσουν ένα έργο για τον Πυθαγόρα και δραστηριοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Ζητούν τη βοήθεια ενός δασκάλου και σκηνοθέτη, του Κωνσταντίνου που ενθουσιάζεται και ανεβάζουν μια θεατρική παράσταση για τη ζωή και το έργο του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου, Πυθαγόρα του Σάμιου. 

 Οι χορογραφίες με αρχαιοελληνικό θέμα από την ομάδα χορού του σχολείου και τραγούδια εμπλουτίζουν την παράσταση.

 Υπεύθυνος Θεατρικής ομάδας: Λεωνίδας Χριστοδουλίδης και της χορευτικής: Ελένη Χρηστίδη.

 Τους ρόλους ερμηνεύουν: Ζήσης ΑδαμόπουλοςΑπόστολος ΑϊβαλιώτηςΒασίλης ΒενέτηςΝίκος  ΓιαμάκοςΑγγελική ΓιαννέκουΚωνσταντίνα ΚαραμπάσηΚυριάκος ΚουτσοδημήτρηςΝίκος ΜαργαριτόπουλοςΝάσος ΜπακαλιάνοςΘαλής ΠανάγουΑγγελική ΠαπαργύρηΑναστασία ΠέτσηΜελίνα ΠήλιουΙωάννα ΠολύζουΔημήτρης ΣιάσιοςΜαρκέλλα ΣτάμουΚωνσταντίνος ΤζιβελέκοςΣπύρος Χριστακόπουλος.

 Χορεύουν: Ιωάννα ΒαζούραΝεκταρία ΒέλουΜατίνα ΔοδόλιαΤόνια ΜακρήΦαίη ΜάρκουΚωνσταντίνα ΝτάτσιουΡαφαέλα ΠαπαποστόλουΛένια ΣιγανούΝίκη Χατζή.

ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

 Ο κύκλος της φετινής διοργάνωσης ολοκληρώνεται την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 13:30, με το αποχαιρετιστήριο «ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ» που υλοποιείται με την ευκαιρία της λήξης των «ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΕΝ ΔΙΩ». 

 Πραγματώνεται στην περιοχή των Ορφικών Ναμάτων (σημερινό Αγιονέρι) σε ανάμνηση του αντίστοιχου Συμποσίου που παρέθεσε ο Μέγας Αλέξανδρος το 334 π.χ. πριν την μεγάλη του εκστρατεία στη Ασία, ενώ στη διάρκεια του οποίου θα τιμηθούν οι Χορηγοί και Υποστηρικτές του θεσμού.  

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου