Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Πρόσκληση & πρόγραμμα στις εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022. 

 

Πρόγραμμα

 

Ώρα 10:00 (ώρα προσέλευσης 09:50): Ιερός Ναός Αποστόλου Θωμά Κονταριώτισσας. Μετά από το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα εκφωνηθεί ομιλία σχετική με την ημέρα.

 

Ώρα 10:40: Κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Μνημείου των Μικρασιατών στην Κονταριώτισσα, από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κονταριώτισσας, τον Διοικητή της XXIVηςΤεθωρακισμένης Ταξιαρχίαςτον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πιερίας, τον Διοικητή του 3ου Λιμενικού Τμήματος Σκάλας ΚατερίνηςΣτεφάνια θα καταθέσουν επίσης εκπρόσωποι προσφυγικών συλλόγων καθώς και εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων ή άλλων φορέων που θα θελήσουν να τιμήσουν την επέτειο, ενημερώνοντάς μας έγκαιρα.

 

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακολουθήσει ο Εθνικός Ύμνος.

 

Φορείς και Σύλλογοι, που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι θα πρέπει υποχρεωτικά να το δηλώσουν στον Δήμο Δίου-Ολύμπου, στο τηλέφωνο 2352350102 μέχρι την Πέμπτη 22-09-2022 και ώρα 15:00 και να φροντίσουν για τα προς κατάθεση στεφάνια.

 

Ώρα 19:30Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας θα παρουσιάσει ιστορική μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Στους φλογισμένους δρόμους της Μικράς Ασίας», στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αποστόλου Θωμά Κονταριώτισσας.

 

Το πρόγραμμα αυτό έχει τη θέση επίσημης πρόσκλησης.

 

 

 

Ο Δήμαρχος

 

Ευάγγελος Κ. Γερολιόλιος

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου