Υλικά
Μερίδες: για 4 μερίδεςΓια το μείγμα μπαχαρικών
Για την chermoula* ντομάτας
*Παραδοσιακή μαρινάδα-σάλτσα με καταγωγή από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής. Χρησιμοποιείται για να συνοδεύσει ψάρι και θαλασσινά, αλλά και κρέας και λαχανικά.
Διαδικασία
Για τα παϊδάκια
- Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε τα αλάτια με 5 κούπες ζεστό νερό.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Ρίχνουμε τα παϊδάκια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
- Την επόμενη μέρα ετοιμάζουμε το μείγμα μπαχαρικών.
- Σπάζουμε στο γουδί τους κόκκους από κάθε μπαχαρικό ξεχωριστά, μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Τα βάζουμε όλα μαζί σε μπολάκι και ανακατεύουμε καλά.
- Βγάζουμε τα παϊδάκια από την άλμη, τα στεγνώνουμε καλά και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Απλώνουμε πάνω τους το μείγμα μπαχαρικών και από τις δύο πλευρές, πιέζοντας ελαφρά. Θέλουμε να σχηματιστεί ένα μικρό φιλμ κρούστας.
- Βάζουμε τα παϊδάκια ξανά στο ψυγείο για 4 ώρες.
- Ψήνουμε τα παΐδάκια σε προθερμασμένο φούρνο στη λειτουργία του αέρα, στους 200°C για 12-14 λεπτά, ή στο γκριλ του φούρνου στην πιο υψηλή θερμοκρασία, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
- Αλείφουμε ελαφρώς τα παϊδάκια και ψήνουμε για ακόμα 2-5 λεπτά (ανάλογα με τον τρόπο ψησίματος), μέχρι να δημιουργηθεί κρούστα.
- Σερβίρουμε τα παϊδάκια με την υπόλοιπη σάλτσα σε μπολάκι και φρέσκα φύλλα μέντας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου