Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Τιμήθηκε στην Κονταριώτισσα η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

     
Με επισημότητα τιμήθηκε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 στον Δήμο Δίου-Ολύμπου η 100η επέτειος από τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922-2022). Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής με επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά στην Κονταριώτισσα. Την ομιλία αφιερωμένη στο ιστορικό γεγονός εκφώνησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας Αναστάσιος Μπογιατζής. 

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων στην Κονταριώτισσα από τον Δήμαρχο Βαγγέλη Γερολιόλιο, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, τον εκπρόσωπο της Βουλής Σάββα Χιονίδη, τον πρόεδρο της Κοινότητας Κονταριώτισσας Στέφανο Παπαδόπουλο και εκπροσώπους των ενόπλων δυνάμεων. Στεφάνι κατέθεσαν επίσης εκπρόσωποι των συλλόγων Μικρασιατών του Δήμου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κονταριώτισσας «Πίερες» και ο Πολιτιστικός σύλλογος Μικρασιατών Νέας Εφέσου «Ηράκλειτος» καθώς και ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας. 

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής με την ιστορική, μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Στους φλογισμένους δρόμους της Μικράς Ασίας», που ανέβασε ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αποστόλου Θωμά.
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου