Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Από την «Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση» στον Ανοικτό Πόλεμο προς ενημέρωση σας αλλά και στην περίπτωση που σας ενδιέφερε η αναδημοσίευση του.

Η τηλεοπτική ομιλία στις 21/9 του Βλαντιμίρ Πούτιν και οι επακόλουθες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Σοϊγκού που ανήγγειλε τη μερική κινητοποίηση των εφέδρων του ρωσικού στρατού για την προσθήκη συνολικά 300.000 ανδρών στη στρατιωτική εκστρατεία στην Ουκρανία, έχουν αναφερθεί ευρέως στον δυτικό Τύπο.

Σχέδια για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία στις δημοκρατίες του Ντονμπάς αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς και στις περιφέρειες Χερσώνα και Ζαπορίζια στο πολύ εγγύς μέλλον αναφέρθηκαν επίσης από τον δυτικό Τύπο. Ωστόσο, όπως συμβαίνει πολύ συχνά, η αλληλεπίδραση αυτών των δύο εξελίξεων δεν έχει φανεί και δεν έχει κοινοποιηθεί στο ευρύ κοινό. Δεδομένου ότι αυτή ακριβώς η αλληλεπίδραση έχει τονιστεί στις εκπομπές συζήτησης της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης τις τελευταίες δύο ημέρες, χρησιμοποιώ αυτήν την ευκαιρία για να φέρω στο αναγνωστικό κοινό τα βασικά στοιχεία για τη τροπή που θα πάρει τώρα η συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία και μια ενημερωμένη άποψη, για το πότε θα τελειώσει και με ποια αποτελέσματα.


https://bit.ly/3fA2qpm



***To geoeurope είναι ένας ιστότοπος που δημιουργήθηκε από επιστήμονες και ειδικούς που έχουν ασχοληθεί με τη γεωπολιτική της Ευρώπης και έχουν διαπιστώσει συγκεκριμένα κενά στη ροή των πληροφοριών που διαμορφώνουν τις γεωπολιτικές συζητήσεις στην ήπειρό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου